неділя, 15 квітня 2012 15:50

Безалкогольний Мохіто втамовує спрагу краще за лимонад

  Готовий коктейль прикрашають листочками м'яти і  лаймом
Готовий коктейль прикрашають листочками м'яти і лаймом

"Коли я працювала барменом в кафе-барі в центрі міста, не було жодної вечірки, щоб менше десяти порцій коктейлю "Мохіто" замовили — каже львів'янка Наталя Бабич, - Це найпопулярніший коктейль в світі. Він смачний, в міру міцний, досить великий і недорогий - від 40 гривень. А ще його люблять однаково і чоловіки і жінки"

Дівчина розповідає, як приготувати класичний коктейль "Мохіто" вдома.

На порцію 270 мл. потрібно 60 мл білого рому, жменю свіжої м'яти, один зелений лайм, газована солодка вода або "Спрайт", коричневий цукор та лід.

Готують коктейль у високому бокалі, його ще називають хайбол. Лайм розрізати на чотири шматочка, три одразу кинути в бокал, із четвертого вичавити туди сік . Листки м'яти порвати і також кинути в бокал. Спеціальною ступкою або просто ложкою злегка почавити лайм та м'яту, щоб змішався запах. До половини бокал заповнити колотим льодом, додати рому, дві ложки тростяного коричневого або звичайного білого цукру та 50 мл газованої води типу содової чи тоніка. Якщо замість содової дадати солодку воду типу "Спрайт" — цукру не треба. Прикрашають готовий коктейль листочками м'яти, лаймом, додають соломинки та маленькі парасольки.

Влітку добре освіжає безалкогольний "Мохіто". У графин Наталя наливає літр солодкої води "Спрайт", додає порізаний кружальцями лайм. Інший лайм розрізає на чотири шматка. В окремому бокалі розчавлює лайм із м'ятою, додає столову ложку цукру. Додає в графин, кидає туди лід.

Зараз ви читаєте новину «Безалкогольний Мохіто втамовує спрагу краще за лимонад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі