пʼятниця, 13 квітня 2012 06:15

Горілку змішують із ромом чи мартіні

— На Великдень з'їдуться родичі з різних кутків України. Спечемо паску, але, крім цього, їх треба здивувати ще й цікавими напоями. Приготую два коктейлі з горілкою, — каже киянин 40-річний Георгій Юхимчук.

— Хлопцям зроблю міцніше. Пригощу їх коктейлем із горілки та рому. Це на убой. Щоб полегшити ефект, можна розбавити апельсиновим соком, найкраще свіжим.

По 40 г горілки і рому заливає в шейкер. Апельсин ріже навпіл, вичавлює сік з однієї половини. Збовтує до однорідності. У склянку кладе п'ять кубиків льоду, вливає суміш із шейкера. Вінця прикрашає скибкою лимона. Такий коктейль п'ють залпом.

— Тітці та сестрі приготую трохи слабший коктейль. Його можна пити довго, насолоджуватися смаком. Змішаю горілку з мартіні. Можна додати персиковий сік, але добре й без нього.

У шейкер виливає 40 г горілки і 50 — мартіні. Збовтує. Виливає напій у бокал із льодом.  Зелену оливку протикає зубочисткою й опускає у склянку.

Зараз ви читаєте новину «Горілку змішують із ромом чи мартіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі