середа, 25 вересня 2024 11:35

Банани Фостер: десерт, який підкорює серця та ідеальний для пізнього сніданку

Банани Фостер: десерт, який підкорює серця та ідеальний для пізнього сніданку
Банани Фостер: рецепт Фото: shuba

Легендарні банани Фостер - це не просто десерт, а справжня кулінарна класика з Нового Орлеана.

Поєднання карамелізованих бананів, рому та ванільного морозива робить цю страву ідеальним вибором як для пізнього сніданку, так і для солодкого завершення дня.

У рецепті використовується техніка фламбування, яка допомагає сповна розкрити аромат бананів.

Банани Фостер: рецепт

Інгредієнти

Масло вершкове 73% - 20 г

Кориця мелена - 1 г

Мускатний горіх мелений - 0.5 г

Цукор тростинний коричневий - 40 г

Сіль - 1 г

Цукор ванільний - 5 г

Вершки 33% - 30 мл

Банани тверді - 1 шт.

Ром темний - 45 мл

Морозиво за смаком

Як приготувати

Не використовуйте для бананів фостер сковороду з антипригарним покриттям. Найкраще використати сталеву або чавунну сковороду.

Почистьте банан від шкірки й розріжте навпіл упоперек, а потім розріжте кожну половину вздовж, щоб отримати 4 довгі бананові смужки.

У великій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте корицю та мускатний горіх, а потім всипте сіль і цукор. Перемішуйте, поки цукор не розплавиться і не почне пузиритися. Додайте ваніль та вершки, повільно помішуючи до однорідності.

Додайте банани. Обережно покрутіть і струсіть сковороду, щоб плавно покрити банан карамеллю. Якщо потрібно, допомагайте собі дерев'яною ложкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкраб за 10 хвилин: цей десерт діти проситимуть щодня

Додайте ром і запаліть алкоголь. Для цього використовуйте запальничку з довгим "носиком", а сковороду трохи нахиліть під зручним кутом. У жодному разі не нахиляйтеся над сковородою.

Дайте суміші варитися, поки полум'я не зникне, приблизно 20 секунд, обережно струшуючи сковороду, щоб соус рівномірно приготувався і залишався однорідним.

Подавайте банани теплими разом із морозивом або збитими вершками.

Булочки з сиром і зеленню є повноцінною стравою, яку можна подавати як пізній сніданок. Або використати їх як закуску до супу чи гарнір до м'яса. Вони відмінно зіграють свою роль на сімейному застіллі під час обіду чи вечері.

Зробіть домашні булочки з сиром і зеленню за цим простим рецептом. Можете використати будь-який сир. Наприклад, проміняти сулугуні на моцарелу.

Зараз ви читаєте новину «Банани Фостер: десерт, який підкорює серця та ідеальний для пізнього сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі