четвер, 22 вересня 2016 16:15

Банановий торт поливають розтопленим чорним шоколадом

Банановий торт политий шоколадною глазур'ю є справжньою нагородою для ласунів. Його можна смакувати з капучіно чи ніжнім лате. Їх вершковий смак чудово переплітається з шоколадною гірчинкою та ніжним банановим присмаком.

Автор: valio.ru
 

Інгредієнти:

Масло солодко-вершкове 82% 100 г

Йогурт з вишнею 200 г

Вершки 20% 120 мл

Яйця 2 шт.

Цукор 1 ст.

Борошно 500 г

Кориця мелена 2 ч. л.

Розпушувач для тіста 2 ч. л.

Ванільний екстракт 2 ч. л.

Банани 2 шт.

Темний шоколад (70% какао) 100 г

Волоські горіхи 80 г

Приготування

Розтопити вершкове масло. Охолодити та змішати з йогуртом.

Яйця і цукор збити в міцну піну.

Змішати просіяне борошно, розпушувач і спеції.

Розім'яти банан вилкою.

Дерев'яною або силіконовою лопаткою з'єднати всі компоненти тіста. Додати ванільний екстракт.

Вилити в змащену маслом форму для випічки. Поставити в розігріту до 175 градусів духовку.

Випікати торт близько 1 години. Якщо верх почне дуже рум'янитися - накрити його папером для випічки.

Читайте також: Шоколадний тарт начиняють вершковим морозивом

Дати готовому коржу охолонути. Розтопити шоколад у вершках на повільному вогні.

Полити холодний торт глазур'ю і посипати волоським горіхом.

Зараз ви читаєте новину «Банановий торт поливають розтопленим чорним шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі