субота, 25 травня 2024 22:44

Бризолі на обід чи вечерю: які два інгредієнти зроблять страву соковитою та апетитною

Бризолі на обід чи вечерю: які два інгредієнти зроблять страву соковитою та апетитною
Два інгредієнти, які зроблять бризолі найсоковитішою стравою обіду чи вечері Фото: pinterest

Бризолі — це тонкі яєчні млинці з м'ясною начинкою, дуже смачні і ситні.

Ця страва має багато варіантів: французи, наприклад, готують її з тонко відбитих шматків м'яса, запанірованих в борошні, яйцях та сухарях, а італійські бризолі — це яєчний рулет з фаршем, сиром і овочами, смажений на сковороді. А які ж вони, українські бризол, пише

Пропонуємо авторський рецепт з каналу "Кухня як релакс".

По-перше, в суміш для яєчних млинців додається гарбузове пюре, яке робить їх яскравішими і з солодкуватим присмаком, по-друге, фарш збагачується тертим сиром. Ці нововведення тільки покращать смак готової страви і зроблять бризолі більш соковитим.

Якщо у вашій сім'ї люблять налисники з м'ясом, то їм сподобаються і ці бризолі з фаршем по-українськи. Вони виходять соковитими, ситними, дуже апетитними і смачними. Рецепт цих яєчних ролів з начинкою чудово підходить на обід і вечерю. А готувати їх можна як на повсякденний, так і на святковий стіл.

Інгредієнти

Для яєчних млинців

Яйця курячі - 2 шт.

Сіль - 0.5 ч. л.

Цукор - 0.5 ч. л.

Пюре гарбузове - 300 г

Борошно - 150 г

Молоко 2,5% - 200 мл

Вода гаряча - 100 мл

Олія - 3 ст. л.

Для фаршу

М'ясний фарш - 400 г

Яйця курячі - 1 шт.

Приправа до фаршу за смаком

Цибуля - 1 шт.

Холодна вода - 50 мл

Твердий сир - 100 г

Сіль - 1 ч. л.

Для заливки

Яйця курячі - 1 шт.

Молоко 2,5% - 100 мл

Як приготувати

Яйця збийте з сіллю і цукром. Додайте гарбузове пюре, гарно перемішайте вінчиком. Поступово насипайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи до однорідної маси. Потім влийте молоко, гарячу воду, 1 ст. л олії, щоразу добре перемішуючи. Відставте тісто убік на 15 хвилин.

Приготуйте фарш: перемеліть м'ясо, додайте дрібно нарізану цибулю, яйце, сіль, приправу й перемішайте. Влийте крижану воду і вимішайте масу. Додайте тертий сир і вмішайте його у фарш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситна закуска для особливого дня: як приготувати млинцеві мішечки з курячим та грибним жульєном

Тепер посмажте млинці звичайним способом. Налийте на змащену олією сковороду черпак тіста та розподіліть його по всій сковороді. Смажте з двох сторін до золотистого кольору, по 1-2 хвилини з кожної.

На млинці викладіть фарш і згорніть їх рулетиками. Викладіть у форму, змащену олією. Яйце збийте з молоком і залийте цією сумішшю бризолі у формі. Випікайте 1 годину при температурі 180°C.

Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.

Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво. Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок.

Зараз ви читаєте новину «Бризолі на обід чи вечерю: які два інгредієнти зроблять страву соковитою та апетитною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі