субота, 22 травня 2021 02:28

Як звичайний омлет перетворити у вишукану запіканку

Як звичайний омлет перетворити у вишукану запіканку
Час запікання 20 хвилин. Фото: instagram.com/kulinar_kolesnik/

Від корисного та смачного сніданку залежить не лише самопочуття, але й настрій. Якщо вівсянка не до душі, а звичайний омлет набрид - варто приготувати апетитну запіканку. Крім яєць в неї можна додати м'ясо, гриби чи овочі. Все залежить від смакових вподобань.

Яєчна запіканка з огірком

Інгредієнти:

Молоді огірки – 300 г

Ріпчаста цибуля – 1 шт.

Яйця – 3 шт.

Сметана – 50 г

Кріп, петрушка – жменя

Часник – 2-3 зубчики

Олія – 2 ст. л.

Паприка солодка мелена – 1 ч. л.

Чорний мелений перець – 1/4 ч. л.

Коріандр мелений – 1/2 ч. л.

Сіль і спеції – за смаком

Приготування:⠀

На розігрітій сковороді, на олії підсмажити на середньому вогні цибулю, нарізану дрібними кубиками, 8-10 хвилин до прозорості та м'якості. Нарізати кубиками огірки, дрібно порубати часник, додати до цибулі разом із сіллю, перцем, паприкою і коріандром, тушкувати 5-7 хвилин. У миску розбити яйця, додати сметану, дрібку солі, дрібно посічену зелень петрушки і кропу, все перемішати. Залити огірки яєчною сумішшю, швидко перемішати і викласти у вогнетривку форму, змащену вершковим маслом. Запікати в розігрітій духовці до 200 градусів, 20-25 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експертка назвала ідеальну страву для гарного настрою за 10 хв.

Яєчна запіканка з овочами

Інгредієнти:

Картопля – 1 шт.

Помідор – 2 шт.

Половина цибулини

Помідор чері – 5 шт.

Броколі – 9 суцвіть

Половина болгарського перцю

Яйця – 5 шт.

Оливкова олія – 2 ст. л.

Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Картоплю відварити до готовності. Броколі опустити в киплячу воду на 2 хвилин і одразу витягнути. У сковороду налити олію туди нарізати кубиками помідори й перець соломкою, цибулю півкільцями та тушкувати на повільному вогні, трохи підсолити. У керамічну форму викласти тушковані помідори з перцем, зверху варену картоплю, потім броколі. Яйця посолити, поперчити, перемішати і вилити на овочі в керамічну форму. Прикрасити часточками помідорів чері і випікати до готовності в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.

Яєчна запіканка з фаршем

Інгредієнти:

М'ясний фарш – 500 гр

Яйце – 10 шт

Молоко – 50 мл

Твердий сир – 100 гр

Цибуля – 1 шт

Сіль, перець – за смаком

Приправи – за смаком

Приготування:

Збити яйця до однорідності. Влити молоко, половину сиру і 1/4 чайної ложки приправ та змішати. У розігрітій з олією сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати м'ясний фарш, посолити, поперчити та обсмажити. Форму для запікання змастити олією, викласти шар обсмаженого фаршу і цибулі, і залити яєчною сумішшю. Посипати тертим на крупній тертці сиром. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Молода капуста - високовітамінний овоч з якого готують не лише голубці. Відмінно смакує в складі різноманітних салатів. Міксувати можна із будь-чим: овочами, яйцями, м'ясом, рибою чи грибами. Головне, аби капуста була соковитою та свіжою.

Зараз ви читаєте новину «Як звичайний омлет перетворити у вишукану запіканку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі