пʼятниця, 07 липня 2023 10:12

Як заморозити малину цілою та у вигляді пюре

Як заморозити малину цілою та у вигляді пюре
В пік сезону малину можна зберігати на зиму, легкі способи Фото: pexels

Зараз триває сезон малини. Її цінують за аромат, смак і користь.

Gazeta.ua підготувала найкращі способи заготівлі малини, щоб вона зберегла свій вигляд, смак та корисні властивості.

Якщо малина нічим не оброблена, то ягоди не мийте перед замороженням. Вони вберуть рідину і розмокнуть. А це вплине на якість у майбутньому, радить шеф-кухар Євген Клопотенко.

Достатньо перебрати. Гнилу викиньте. З тієї, що зім'ялась - зваріть компот з листочками м'яти для виразного аромату.

Якщо купували малину в супермаркеті чи на ринку, то перекладіть по дві-три жмені в друшляк. Помийте під холодною водою. Потім викладіть ягоди на паперовий рушник. Бажано - в один шар. Так швидше просохне. Залиште на 4-5 год. Після цього починайте заморожувати.

Бажано використовувати нові герметичні пакети розміром 20 на 40 см. Вони невеличкі та вміщають дві-три порції малини. Більші пакети не варто брати. Чим рідше відкриваєте пакет, тим ягоди менше обвітрюються і вбирають в себе аромати морозильної камери.

Ціла малина

Візьміть дощечку чи велику тарілку, яка поміщається в морозильну камеру. Застеліть її кухонним рушником або фольгою. Викладайте малину одну від одної на відстані 2 см. Поставте в морозильну камеру до повного замороження. Потім виймайте та складайте в герметичний пакет. Зберігайте в камері до 12 місяців.

Пюре з малини

Ягоди перебийте до однорідності блендером та розлийте в силіконові форми для кексів. Поставте в морозильну камеру до повного замороження. Готове пюре вийміть й перекладіть в герметичні пакети. Можна одразу влити суміш до герметичного пакета. За бажанням до пюре додавайте цукор чи цукрову пудру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна їсти малину: корисні поради

Скільки потрібно цукру на 1 кг ягід малини?

Все залежить від уподобань та смаку самої малини. Бо є солодкі і кисло-солодкі сорти. Зазвичай, можна додати 100-200 г цукру на 1 кг ягід.

Літо - пора сезонних ягід, смачних, ароматних та насичених різними вітамінами.

Експерт Еліс Бір пояснила, що ягоди дуже пористі, ніжні та з тонкою шкіркою. В результаті вони можуть швидко розкладатися. При цьому утворюють сіро-блакитну плісняву.

Щоб ягоди не псувались, є одна порада. За словами експерта, слід покласти ягоди в миску. Влити чашку оцту та дві чашки води. Покладіть ягоди в оцет на 10 хв. Промийте, просушіть і покладіть у ємність з паперовим рушником. Оцет вбиває плісняву на поверхні, але при цьому ягоди також не пахнуть оцтом, тому що їх потім промили.

Зараз ви читаєте новину «Як заморозити малину цілою та у вигляді пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі