понеділок, 16 січня 2023 04:00

Як швидко розм'якшити масло на тости або у випічку

Як швидко розм'якшити масло на тости або у випічку
Швидко подрібнити масло допоможе овочечистка. Фото: unsplash.com

Часто в рецептах випічки вказано, що потрібно додати розм'якшене вершкове масло. А ще так приємно намастити ним гарячий тост. Але не завжди є можливість порізати масло в домашніх умовах.

Особливо, якщо забути витягнути його з холодильника, пише ТСН.

Як порізати вершкове масло на тости

Щоб довго не мучитися, вам знадобиться тертушка або овочечистка. Найкраще в гарячих тостах те, що на них швидко розтоплюється тонко нарізане або натерте вершкове масло.

Овочечистка справляється з цим процесом дуже легко та швидко. Просто наріжте тонкі шматочки, які зручно класти на розігрітий хліб.

Якщо у вас немає овочечистки, підійде звичайна тертушка. Також натерте вершкове масло може підійти і для випічки, якщо в рецепті сказано, що вам знадобиться розм'якшений продукт.

Збийте холодне вершкове масло для випічки

Для деяких рецептів випічки потрібно, щоб вершкове масло було просто розм'якшеним. Тобто воно може залишатися холодним. Наприклад, якщо в рецепті сказано, що потрібно збити масло із цукром, ви можете просто нарізати продукт такими шматками, як вам зручно, а потім збивати його за допомогою міксера чи качалки і поліетиленового пакета.

Звичайно, цей спосіб не підійде, якщо вершкове масло потрібно додати до інших інгредієнтів (безе чи вершковий сир). Холодний продукт залишиться невеликими кульками, яких буде досить важко позбутися навіть за допомогою довготривалого перемішування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяна випічка: важливо братися за випікання в доброму настрої, на душі має бути спокійно

Можете скористатися мікрохвильовою піччю. Наріжте продукт на довільні шматочки, покладіть у миску і поставте в мікрохвильовку на 5 сек. Тоді витягніть, переверніть і повторіть. Робіть так, поки масло не розм'якшиться.

Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим і м'яким. Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя.

Важливо, щоб черствий хліб добре просочився водою. Коли хліб стане сильно вологим, потрібно помістити його в нагріту до 200 градусів духовку приблизно на 5 хв.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко розм'якшити масло на тости або у випічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі