пʼятниця, 29 січня 2021 02:28

Як приготувати апетитні пампушки до борщу

Як приготувати апетитні пампушки до борщу
Час випікання 35-40 хвилин. Фото: vkus-landia.ru

Український борщ неможливо уявити без ароматних пампушок із часником. Випічка ідеально доповнює смак першої страви. Зазвичай булочки готують із дріжджового тіста. Зверху присипають часниковим соусом.

Інгредієнти:

свіжі дріжджі – 30 г

вода – 100 мл

молоко – 200 мл

цукор – 1 ч. л.

яйця – 2 шт.

вершкове масло – 50 г

сіль – 1,5 ч. л

борошно – 450 г

часник – 2 головки

олія – 2 ст. л.

кріп, сіль – за смаком

Приготування:

Цукор поєднати з дріжджами та змішати до однорідної маси. Влити тепле молоко з водою та накрити рушником. Перекласти в тепле місце на 15 хвилин. Збити яйця до однорідності, влити розтоплене масло, додати сіль і перемішати. Після того, як опара піднялася, влити яєчно-масляну рідину, перемішати вінчиком. Ввести в суміш просіяне борошно і замісити тісто. Перекласти на змащений олією стіл і замішувати до еластичності. Перекласти тісто в глибокий посуд, накрити рушником і поставити в тепле місце на одну годину. Сформувати кульки, форму змастити маслом і присипати манкою, готові кульки перекласти у форму з невеликою відстанню. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 45 хвилин. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °С 35-40 хвилин. Для соусу змішати подрібнений часник, кріп, спеції й масло. Гарячу випічку змастити часниковою сумішшю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу

В кожному регіоні борщ готується по-різному. Хтось додає чорнослив, квашену капусту, або ж взагалі варить у мультиварці. Попри це основні інгредієнти незмінні: буряк, капуста, морква, картопля, цибуля та м'ясний бульйон - обов'язкова частина страви.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати апетитні пампушки до борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі