Мексиканський карнавал, відомий співами під гітару, барвистим одягом та сомбреро. А також різноманіттям страв з зелені та овочів та з оригінальними соусами. Чим пригощають на святі пише Мagazyn-kuchnia.pl.
Соус гуакамоле
Для 4 осіб. Приготування 10 хв.
Інгредієнти:
Помідори - 2 шт
Авокадо (бажано темношкірі) - 3 шт
Цибуля - 1 мала або пів великої
Маринована паприка - 1 шт
Коріандр - 2 ст. л.
Сік 2 лимонів
Сіль, перець
Приготування:
Виймаємо з помідорів насіння. Нарізаємо. Чистимо та розрізаємо на двоє авокадо. Можна розім'яти в дерев'яній ступці, якщо немає - виделкою в мисці. Додаємо нарізану цибулю, помідори, коріандр, сік лимонів, паприку, сіль та перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелені млинці смажать зі шпинатом
Chili con carne
Для 6-8 осіб. Приготування близько 2 годин. Очікування - ніч
Інгредієнти:
Червона квасоля - 200 г
Лавровий листок - 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Часник - 4 зубці
Олія
Сушений орегано - 1 ложка
Яловичий фарш - 1 кг
Коріандр - 2 ложки
Тмин - 2 ложки
Солодка паприка - 1 ложка
Майоран - 1 ложка
Сіль, перець, каєнський перець
Кориця - щіпка
Паприка
Вода або розсіл - 1 склянка
Томатне пюре - 500 мл
Соєвий соус - 4 ложки
Приготування:
Впродовж ночі замочуємо квасолю. Варимо на малому вогні разом з лавровим листям поки не стане м'якою. Чистимо цибулю, ріжемо на шматки, видушуємо часник. В сковорідці з товстим дном розігріваємо олію, кидаємо туди цибулю, часник та орегано. Кладемо м'ясо та смажмо до почервоніння на сильному вогні. Додаємо решту приправ і воду або розсіл. Тушимо 30 хвилин, час від часу помішуючи. Додаємо решту інгредієнтів. Готуємо ще 30 хвилин без кришки. Подаємо зі сметаною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухар із фруктів робить витвори мистецтва
Салат з курчам і гранатом - Ensalada con pollo y granada
Для 6 осіб. Приготування 30 хвилин.
Інгредієнти:
Листя салату - 250 г
Апельсин - 2 шт
Філе курчати - 300 г
Олія, сіль перець
Мед - 3 ложки
Волоські горіхи - 100 г
Гранат
Соус
Гірчиця - 4 ложки
Мед - чайна ложка
Сік лимона
Оливкова олія - 150 мл
Сіль, чебрець
Приготування:
Змішуємо з медом гірчиць, сік лимона, олію. Перемішуємо. Приправляємо сіллю та чебрецем. Дрібнимо салат, мнемо руками. Чистимо апельсини, нарізаємо, щоб не було білих частин. Змішуємо, поливаємо соусом. Нарізаємо філе курчати, додаємо спеції та сіль. Смажимо на гарячій пательні, додаємо в нього мед та горіхи. Кладемо м'ясо на салат, посипаємо гранатовими зернами.
Коментарі