вівторок, 11 серпня 2020 14:03

Науковець попередив про небезпеку коронавірусу для дітей

Науковець попередив про небезпеку коронавірусу для дітей
Вчений впевнений, що коронавірус використовує той же рецептор в носових проходах, що і один з вірусів застуди. Фото: pixabay

Наскільки легко діти можуть поширювати застуду, настільки й можуть передавати коронавірус.

Дітям насамперед потрібно використовувати засоби захисту від коронавірусу, заявив колишній професор Гарвардської медичної школи Вільям Хазелтін каналу CNN.

Вчений впевнений, що коронавірус застовує той самий рецептор у носових проходах, що і один із вірусів застуди. Це просто вірус застуди, який теж вбиває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про реєстрацію першої вакцини від коронавірусу

"Є всі підстави підозрювати, що цей вірус, навіть якщо він може вбити вас, поводиться майже як вірус застуди з точки зору передачі. Хто передає застуду? Діти передають застуду", - заявив доктор.

Хазелтін попередив, що діти можуть заразитися і заразити інших, тому їм у першу чергу слід носити маски. Він стверджує, що діти до 5 років можуть бути "дуже заразними для інших людей".

"Виявляється, у них в носі в тисячу разів більше вірусу, ніж потрібно, щоб заразити", – сказав Хазелтін.

Також опублікований Центрами з контролю і профілактики захворювань США (CDC) новий звіт показав, що коли діти госпіталізуються через коронавірус, вони потребують відділення інтенсивної терапії так само часто, як і дорослі.

"У дітей може розвинутися важке захворювання Covid-19; протягом періоду спостереження кожна третя дитина була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії. У іспаномовних і темношкірих дітей були найвищі показники госпіталізації, пов'язаної з Covid-19", - йдеться в звіті.

Для уповільнення пандемії дітям потрібно нагадувати частіше мити руки, триматися на фізичній відстані від інших, а якщо їм 2 роки і більше, їм слід носити маску, коли вони перебувають поруч із людьми поза сімейного кола членів їхньої сім'ї.

В боротьбі з коронавірусом є проблиски надії. Це можна стверджувати, навіть незважаючи на те, що в світі налічується близько 20 млн випадків зараження, а кількість смертей наближається до 750 тис., заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейєсус. Він стверджує, що "паростки надії" є в кожній країні.

Зараз ви читаєте новину «Науковець попередив про небезпеку коронавірусу для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі