вівторок, 11 серпня 2020 10:06

Очільник ВООЗ зробив обнадійливу заяву щодо коронавірусу

Очільник ВООЗ зробив обнадійливу заяву щодо коронавірусу
Надія подолати коронавірус є. Фото: pixabay

В боротьбі з коронавірусом є проблиски надії.

Це можна стверджувати, навіть незважаючи на те, що в світі налічується близько 20 млн випадків зараження, а кількість смертей наближається до 750 тис., заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейєсус.

Він стверджує, що "паростки надії" є в кожній країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд лякає українців невтішними прогнозами щодо коронавірусу

"Я знаю, що багато хто з вас сумує, і що це важкий момент для світу. Але я хочу внести ясність: є зелені паростки надії, і незалежно від того, де знаходиться країна, регіон, місто чи село, ніколи не пізно повернути назад спалах коронавірусу", - сказав очільник ВООЗ.

За його словами, для цього необхідні дії лідерів і самих людей.

"Лідери повинні активізувати свої дії, а громадяни повинні прийняти ці нові заходи. Правильне розуміння основ дає чітку картину того, де знаходиться вірус, і необхідні цільові дії для придушення передачі й порятунку життів", – пояснив він.

Глава ВООЗ зазначив, що використання таких інструментів, як швидке виявлення випадків захворювання, відстеження контактів, адекватний догляд за пацієнтами, фізичне дистанціювання, носіння масок і дотримання гігієни рук дозволить розірвати ланцюжок передачі.

За останню добу в Україні виявили 1158 нових хворих на коронавірус. Загалом на ранок 11 серпня у країні 83 115 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Недуга забрала життя 1951 людини. За останню добу зафіксували 29 летальних випадків. Побороти коронавірус змогли вже 44 934 людини. Із них 575 - за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Очільник ВООЗ зробив обнадійливу заяву щодо коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі