четвер, 10 грудня 2020 12:34

Наступного року у школах заборонять продавати шкідливі продукти

Наступного року у школах заборонять продавати шкідливі продукти
Чіпси, сухарики та інші шкідливі продукти не будуть продаватись у шкільних буфетах.Фото:pexels

З 1 січня 2021 року в школах не можна буде продавати шкідливі продукти в буфетах та автоматах. Такі нововведення передбачає Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти від Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

"Це зокрема снеки, такі як чіпси, сухарики, м'ясні і рибні продукти промислового виробництва, ковбаси, сосиски, копчена та солена риба, а також солодощі, цукерки, які також будуть заборонені для продажу", - сказав лікар.

Ляшко зауважує, що були встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів. Наприклад, злакові, овочі, фрукти, також ягоди і молочні продукти. У школах можна організовувати кейтеринг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження виявило, скільки українських матерів можуть працювати, якщо покращити умови в дитсадках

Для деяких дітей також буде організоване окреме харчування. Це стосується тих, у кого буде довідка від лікаря щодо непереносимості певних видів продуктів. Наприклад, лактози чи глютену.

"Уперше на нормативно-правовому рівні врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами: тепер якщо в дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра, що в неї є певні дієтичні потреби, то власник закладу зобов'язаний організувати окреме харчування для цієї дитини з урахуванням дієтичних потреб",- додав Ляшко.

Зі зменшенням ризику серцевих проблем пов'язана заміна червоного м'яса на рослинний білок, що міститься в бобових, горіхах чи сої. Висновки науковців про те, що харчування знижує ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця, яка є найчастішою причиною смерті українців, підтверджує нове дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року у школах заборонять продавати шкідливі продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі