понеділок, 16 січня 2012 06:45

"Жила одна сім'я, але приписані були сім"

П'ять однокімнатних квартир, одну двокімнатну та приватний будинок купили власникам  будинків по вул. Садова, 34 та 36, на території дендропарку "Софіївка" в Умані. Їх знесли, щоб розширити парк. Із державного бюджету для придбання житла виділили 2,76 млн грн. Майже 500 тис. із них повернули.

У понеділок будівельники розбирають глиняні хати через дорогу від центрального входу в "Софіївку". З комунікацій туди підведене лише світло. За кілька метрів від річки Кам'янка, що витікає з парку, стоїть туалет і шворка для білизни. Хати виглядають занедбаними. Стіна при вході обвалилася, вікна брудні, двері не фарбовані.

— Тут жила одна сім'я, в тій другій хаті ніхто не жив, — каже один із будівельників. — Вони не хотіли переселятися, перебирали житлом. Останні кілька тижнів ми нічого не робили, бо треба було працювати біля їхньої хати, а вони не давали.

Борис і Наталія Будкови, що жили в хаті на вул. Садовій, 36, переселились у двоповерховий будинок у пров. Лисенка, у мікрорайоні Лиса Гора. Будинок із білої цегли. Є балкон, тераса, гараж. У дворі — сад та земельна ділянка.

— Будинок гарний, місце хороше. Будували у 1990-х. Усе по-порядному робили, — каже власник Микола Богданович. Переселенці спілкуватися відмовляються.

В однокімнатки на вул. Паризької комуни, 25, та вул. Кулика, 4а, 3 січня ще ніхто не вселився. У двокімнатній квартирі на вул. Глібка, 15, що призначалася родині з інвалідом, теж нікого немає.

У помешканні на вул. Тищика, 9, кілька років уже живуть люди.

— Цю квартиру три роки тому продав власник, у ній живе молода сім'я, — каже сусід Микола Чернега, 57 років. — Щоб хтось виселявся не бачив, вони тут постійно живуть.

У квартирі за адресою Жовтневої революції, 12 почали робити ремонт.

— Зараз у ній нікого немає, — говорить сусід. — Бачив, як виїжджали, і бачив, як речі для ремонту вносили. Перед святами "болгарка" робила цілими днями. І двері нові поставили.

5-поверхівка на Набережній, 4, розташована біля Осташівського ставу. У квартирі переселенців нові броньовані двері. На дзвінок ніхто не відчиняє.

— Коли робота по відселенню почалася, люди просили ледь не на Канарських островах їм житло побудувати. В дійсності там жила одна сім'я, але приписані були сім, — каже директор дендропарку "Софіївка" Іван Косенко, 71 рік.

— Земля біля "Софіївки" дорога, може сягати 3-5 тисяч доларів за сотку. Але вона не має ринкової цінності. Є об'єкти, що мають свого єдиного покупця. Так і з цією землею. Єдиний покупець, якого цікавила ця ділянка — "Софіївка", — каже директор агентства нерухомості "Так-Сервіс-Умань" Олена Цивань, 53 роки.

200 000

гривень замість 1,5 млн виділили на утримання муніципального духового оркестру цього року. Черкаський мер Сергій Одарич переконаний, що цих грошей вистачить на оренду приміщення для репетицій і зберігання інструментів та костюмів. На його думку, місто не повинне утримувати оркестр. Міська рада має замовляти й оплачувати надані послуги. Учасники оркестру вважають, що таким чином влада хоче припинити його існування. Загалом в оркестрі 34 музиканти. Грають на флейті, гобої, кларнеті, саксофоні, трубі, тромбоні, валторні, фаготі.

 

Зараз ви читаєте новину «"Жила одна сім'я, але приписані були сім"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі