четвер, 21 квітня 2011 17:44

Заступник мера купила костюм за три тисячі гривень

Черкаський мер Сергій Одарич, 43 роки, його заступники та чиновники міськвиконкому оприлюднили на сайті міськради декларації про доходи за минулий рік.

Мер заробив 79 тис. 455 грн, на 10 тис. грн менше, ніж позаторік.

"Це винятково заробітна плата. У місяць виходить 6,6 тисячі. "Чистими" на руки отримую приблизно 5 тисяч. Простий математичний підрахунок: міський голова "обходиться" одному черкасцю на рік у 27 копійок", — пише на своєму блозі мер.

Син Андрій та дружина Анжела торік одержали майже 986,5 тис. грн доходу від підприємницької діяльності. Дружина є співзасновником компанії "Венето", має кілька крамниць у Черкасах. Андрій два з половиною року тому відкрив у Києві магазин із торгівлі матрацами.

— Ніяких дорогих покупок минулого року не робив, бо все зароблене йшло на виборчу кампанію, — каже Одарич. — Витратив на неї більше 200 тисяч гривень, не лише своїх, а й дружини. З найдорожчого, купив костюм за 2 тисячі гривень й дочці телефон, не наворочений.

Заступник міського голови Любов Майборода, 52 роки, отримала близько 47 тис. грн. Із них майже 30 тис. — заробітна плата лікаря у міській санітарно-епідеміологічній станції. Решта — дивіденди та проценти за вкладами. Мешкає у квартирі площею 60,5 кв. м у "хрущовці". Чоловік та дві доньки торік мали 110 тис. грн заробітної плати та 2100 грн за вкладами. Чоловік має земельну ділянку 0,25 га і дачний будинок. Крім того, є власником автомобіля "славута".

— Більшість заробітку тратимо на поїздки на море, — розповідає Майборода. — За гороскопом я Риби, тому мене тягне на море. У травні збираємося в Єгипет. Узагалі-то мені байдуже, де відпочивати: на Червоному морі чи на Середземному. Найбільш пам'ятна покупка минулого року — діловий костюм за 3 тисячі гривень. Більш нічого суттєвого не пригадую. Звісно, хотілося мати більш вартісні покупки. Думали купити новий автомобіль, але мусимо й надалі їздити "славутою". Якщо доведеться вибирати, зекономити гроші й купити нове авто чи поїхати на море, я виберу останнє.

Керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев, 31 рік, до призначення секретарем був підприємцем, адвокатом й заробив майже 280 тис. грн. Його дружина — 130 тис. грн. Сім'я не має свого житла. Місяць тому в Кудрявцевих народилася дочка.

— Більше третини заробленого потратив на робочі поїздки, тільки до Росії двічі їздив. Найдорожча річ, що купив, це мобілка за 3 тисячі гривень. Живемо в квартирі знайомих. Економимо з дружиною, бо хочеться купити своє житло. Треба десь 35 тисяч доларів.

Секретар міськради Віктор Горкун, 49 років, заробив торік 26,5 тис. грн, дружина — 20 тис. грн. Обоє були підприємці.

— Майже вся заробітна плата ішла на бензин, техобслуговування автомобіля і комунальні послуги за квартиру, — говорить Віктор Іванович. — Що лишалося, тратили на продукти. А відкласти на купівлю чогось цінного не вдавалося. У грудні дружина оформила кредит на автомобіль "Ніссан Теана", 315 тисяч гривень його ціна. Початковий внесок сплатив я, бо перед тим продав свого "Опеля Вектру".

Заступники мера Олексій Леонов, Олексій Гужва та Віктор Беззубенко поки що своїх декларацій не оприлюднили.

Зараз ви читаєте новину «Заступник мера купила костюм за три тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі