пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:06

Володимира Березюка збила машина на вулиці Руставі

У Черкасах є 79 ділянок доріг, де постійно трапляються аварії. До них належить і відрізок вулиці Руставі від Ярославської до 30 років Перемоги. За дев"ять місяців тут сталося чотири аварії.

— Я тільки зайшла в под"єзд, як чую — бабах. І мене як током пронизало. Більше ніде нікого не було. Це тільки з ним (чоловіком Володимиром. — "ГПУ") щось случилося, — розповідає 56-річна Олена Березюк, як машина збила її чоловіка.

Увечері 28 вересня 56-річного Володимира Березюка терміново викликали на роботу. Він працював електриком на торговельній базі "Бакалія" на іншому кінці міста. Було вже після 20.00.

Будинок по вул. Руставі стоїть біля дороги. Олена Йосипівна вийшла разом із чоловіком і пішла до 33-річного сина Вадима, який живе з сім"єю неподалік. Володимир Березюк переходив дорогу, прямуючи до зупинки. Звук удару чули багато сусідів.

— Я побігла, аж бачу, мальчик той за рульом чи злякався, чи не міг спинитися. Володю аж 68 метрів тягло. Підбігаю, він уже коло нього. Міліція зразу приїхала, а "скора" аж через 45 мінут. І в них даже успокоїтільного не було. Люди з дому принесли, — згадує жінка.

Березюки живуть у будинку на Руставі 21 рік. На цю вулицю виходять вікна їхньої квартири.

— Там же ніде нічого не горить! Дорога не освіщається, світофора нема, пішоходного перехода тоже! — каже жінка. — Тут машини на такій скорості їздять. У вихідні — то стоять гаїшники недалеко, а в будні немає ніде нікого. Тут учітільніцу були збили і ще одну женщину нєсколько місяців назад. Оце за послєднє врємя, то випадків п"ять було.

Сусідка Березюків 48-річна Валентина Олійник каже, що не раз зверталася до влади, ДАІ та РЕУ, щоб вулицю почали освітлювати. Та це не дало результатів.

— Лише цього року я тричі зверталася. Востаннє місяць тому. На телеканалі "Антена" був прямий ефір із представниками комунальних служб. Я ж їх попереджала, що тут небезпечне місце! Людей багато ходить увечері, бо зупинка і гаражі недалеко. Торік на моїх очах було чотири випадки, що машини переверталися. То це ж як вони літають! А фонарів немає. Вони світять фарами, одне одного сліплять і не бачать людей. А нам ніхто й фонаря почепити не хоче.

Два роки тому 57-річна Віра Нестеренко бачила, як неподалік місця, де загинув Березюк, "жигулі" збили на смерть 21-річного хлопця, який проводжав на маршрутку двоюрідну сестру. Його пронесло на капоті 30 м. Водій утік.

За останні 17 років міська влада не дала грошей на жоден світлофор, кажуть у ДАІ. Пристрій коштує 150 тис. грн. "Лежачий поліцейський" — 40 тис.

Найнебезпечнішими є перехрестя вулиць. Цього року на перетинах Смілянської та 30 років Перемоги сталася 31 пригода, Пастерівської та Благовісної — 11, на проспектах Хіміків та Громова — 10, Ільїна та Котовського — 10, Ільїна та Хмельницького — 10. На перехресті Смілянської та Ільїна 10 жовтня маршрутка на смерть збила пенсіонерку. Це 14-та пригода на цьому місці за рік.

Володимира Березюка збив 29-річний черкащанин Олег Денисюк. Був тверезим. Чи судитимуть його, нині невідомо.

Обставини наїзду вивчатимуть щонайменше два місяці, каже начальник слідчого управління обласної міліції 43-річний Олег Курочкін:

— Це тяжкий злочин, хоч і скоєний по необережності. Стаття, за якою порушено кримінальну справу, передбачає від трьох до восьми років тюрми.

Удова Олена Йосипівна не подаватиме до суду на водія Олега Денисюка.

— Володю вже не вернеш, — пояснює жінка. — А нащо цьому мальчику жизнь ламать?

Березюки потрапили в аварію 30 років тому. Неподалік Сміли їхали "жигулями" й перекинулися в кювет. Олена п"ять місяців лежала з переломом хребта. Після цього подружжя не хотіло купувати авто.

— Він і за руль не сідав, — каже про чоловіка вдова. — А всьо равно погіб від машини.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Березюка збила машина на вулиці Руставі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі