Минулого четверга на кухні одного з черкаських ресторанів телекомпанія "ВІККА" знімала кулінарне шоу "СмачнОГО". Це перше таке на Черкащині.
Кулінарні здібності демонстрували дизайнер жіночого одягу Віктор Черкаський та одна із найкращих куховарок села Свидівок Черкаського району Ганна Борисенко. За умовами, обом учасникам дають однакові продукти. З них кожен має приготувати якусь страву. Результат оцінює шеф-кухар ресторану.
На столі біля кулінарів майонез, шматок свинячої вирізки, помідори, твердий сир, часник, консервований ананас, зелень та прянощі. Черкаському і Борисенко ведуча прикріплює до одягу мікрофони.
— Ганно Трохимівно, та не хвилюйтеся, — всміхається Юлія Кропива, яка керує зйомками. — Усе буде гаразд.
Ганна Борисенко готує салат "Зустріч". Каже, що назвала на честь цьогорічної зустрічі з однокласниками. Порізане м'ясо вкидає у каструлю з водою й ставить на плиту. Доки вариться, на дошці квадратиками ріже сир і ананаси.
— А що потрібно, аби страва вийшла смачною? — цікавиться у куховарки ведуча.
— Готувати з хорошим настроєм. Я майже завжди мугикаю якусь пісню, — всміхається та і заводить "Соловейко в гаю тьох та тьох".
Віктор Черкаський порізану на смужки вирізку фарширує шматочками ананаса. Солить, додає спеції й щедро обмащує майонезом. Завертає у фольгу, хрестить і ставить на 40 хв. у духовку.
— Я як побачив набір продуктів, подумав: "Йєс!". Бо маю досить непоганий рецепт, — Віктор Григорович накладає по колу тарілки порізані кільцями помідори, зверху майонезом виводить підкову й натирає на дрібній тертці сир. — Хоч моєю коронною стравою вважаю плов. Я родом із Ташкента. Часто готую для своїх друзів-підприємців. По закінченні застілля завжди співаємо наш гімн. У юності я грав в ансамблі на гітарі.
Віктор Черкаський заспівує гімн підприємців: "Черный ворон, что ж ты вьешься над моею головой. Ты добычи не добьешься. Пан Тигипко, я не твой". Останні слова викликають у присутніх усмішки. Опісля Черкаський іде до духовки, перевіряє, чи готова страва.
— Ганно Трохимівно, а у вас же вся родина співоча? — питає ведуча Юлія Стріжкіна.
— А правнук ще й танцює. Ну, в мене такого таланту немає, бо ноги непарні, — жартує куховарка й вирізає на помідорі "зубці".
Порізане м'ясо Ганна Борисенко додає у миску до сиру з ананасами. Змащує майонезом із тертим часником. Викладає на тарілку гіркою. Обкладає шматочками помідорів. Віктор Черкаський викладає на тарілку з помідорами готове м'ясо. Обоє прикрашають страви зеленню.
Ведуча запрошує шеф-кухаря оцінити страви.
— Ой ви гості мої, погостюйте у нас, в мене є салат добрий для вас, — співає Ганна Борисенко і простягає страву шеф-кухареві. — Пригощайтеся. Смачного!
Той куштує, потім відрізує шматок м'яса, приготовленого Віктором Черкаським. Нахвалює смак страв і дає професійні поради щодо оформлення.
Прем'єру кулінарного шоу "СмачнОГО" дивіться на телеканалі "ВІККА" 6 травня о 18.00. Та надалі щоп'ятниці у цей час.
Зареєструватися на участь у програмі можна, заповнивши анкету учасника на сайті
http://www.vikka.ck.ua/
Коментарі