четвер, 28 жовтня 2010 18:17

Від успіху людини — до успіху країни

 

Політична програма "УДАРу", Українського демократичного альянсу за реформи Віталія Кличка пропонує реформи, що наблизять Україну до 20 найрозвиненіших країн світу вже за 15 років.

Як відомо удар Віталія Кличка приніс йому чимало спортивних перемог і світове визнання. Експерти визнають, що "УДАР" Віталія Кличка у великій політиці не менш потужний, ніж на рингу. Завдяки діям організованої команди "ударівців" Україна має всі шанси отримати перемогу в політичній, економічній, соціальній сферах і досягти рівня найрозвиненіших країн світу. Програма реформ від "УДАРу" пропонує ефективні зміни в розвитку нашої держави.


Усенародний референдум має затвердити нову конституцію

Розмови про внесення змін до Конституції на сьогодні не мають під собою ґрунтовної підготовки. "Ударівці" вважають, що проект нової Конституції України має створювати спеціально уповноважений орган — Конституційна асамблея. Її учасників обиратимуть на всенародному референдумі. Для неупередженості створення проекту Конституції учасники не матимуть права займати державні та політичні посади під час створення проекту Основного Закону, і протягом п'яти наступних років. Остаточне затвердження внесення змін має відбутися після всенародного референдуму.


Конкурсний відбір для держслужбовців і податки через інтернет

Передвиборна програма передбачає реформи у громіздкій, застарілій і неефективній системі державного управління України. "УДАР" Віталія Кличка прискіпливо ставиться до питання підбору держслужбовців, які зможуть почати роботу тільки після конкурсного відбору. Має відбутися спрощення системи отримання дозволів і пов'язаних із ними процедур. Особливо для ведення підприємницької діяльності та ліцензування. Узагалі більшість процедур, пов'язаних із візитом до органів держслужби, програма "УДАРу" Віталія Кличка пропонує перенести в інтернет. В онлайн-режимі можна буде сплатити податки, оформити паспорт, зареєструвати автомобіль тощо. Організаційні схеми установ і контактна інформація — прізвище, посада, робоча адреса, телефон, електронна пошта чиновників усіх рангів повинні бути в інтернеті і, головне, постійно оновлюватися.


Безперервна аудіо- та відеофіксація судового процесу

Перший пункт запропонованих "УДАРом" Віталія Кличка реформ стосовно судової системи стосується голів судів. Термін їхнього перебування на посаді обмежиться двома строками без права повторного призначення. Також передбачене запровадження спеціалізації місцевих судів із розгляду суперечок трудових, сімейних, пенсійних, у справах неповнолітніх. Забезпечити прозорість судочинства дозволить безперервна аудіо- та відеофіксації всіх судових процесів. Окрім того, "ударівці" підтримують запровадження інститутів мирових суддів, народних засідателів і присяжних та обов'язкову атестацію суддів.


Обов'язкове медичне страхування та профілактика

Приватна медицина повинна відігравати допоміжну роль, оскільки державна система охорони здоров'я, базуючись на системі медичного страхування, забезпечить рівний доступ громадян до переліку медичних послуг. Важливими будуть в оздоровленні нації — профілактика та програми здорового способу життя.


Конкурентні умови в наданні житлово-комунальних послуг

Покращення житлово-комунальних послуг можливе тільки за умови створення конкурентних умов. На сьогодні переважання монополістів дозволяє підвищувати тарифи на послуги, які погіршуються. Згідно з програмою реформ "УДАРу" Віталія Кличка варто почати поетапний перехід на прямі договірні відносини між споживачами та постачальниками комунальних послуг.


Фінансове забезпечення Збройних сил України на рівні 2% ВВП

Оборонні реформи передбачають створення мобільних, оснащених сучасними озброєнням та військовою технікою, високопрофесійних Збройних сил. Для цього необхідно забезпечити фінансування ЗСУ на рівні 2% ВВП. Для покращення діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу реформи "УДАРу" Віталія Кличка передбачають запровадження сучасних моделей менеджменту. Це дозволить оперативно та ефективно вирішувати завдання протидії піратству на морі та в портах, стабільно підтримувати боєздатність протиповітряної оборони, сил спеціальних операцій, чергових сил і засобів військової розвідки. Натомість не припускати виконання армією невластивих їй функцій.

Зараз ви читаєте новину «Від успіху людини — до успіху країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі