четвер, 05 червня 2008 18:09

У сільські бібліотеки проведуть Інтернет

Сім бібліотек Чорнобаївського району стануть учасниками першого етапу міжнародного проекту "Глобальні бібліотеки". У його рамках закладам закуплять комп"ютери та проведуть Інтернет.

— За умовами проекту в бібліотеці має бути опалення й ґрати на вікнах і дверях. А бібліотекар працюватиме на повну ставку, — розповідає директор Чорнобаївської районної бібліотеки Світлана Мосійчук.

Нині в районі цим вимогам відповідають місцева та бібліотеки Ірклієва, Хрестителевого, Нового Життя, Новоукраїнки, Малих Канівців і Красенівки. Вони мають шанс отримати фінансування цього року.

"Глобальні бібліотеки" — проект Фундації Білла та Мелінди Гейтс, спрямований на допомогу публічним бібліотекам у забезпеченні безкоштовного доступу до інформаційних технологій. Для реалізації програми в Україні Фундація співпрацює із Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів "Айрекс" — міжнародною неприбутковою організацією. Вона впроваджує лідерські та інноваційні програми для покращення якості освіти, зміцнення незалежних ЗМІ й підтримку розвитку громадянського суспільства.

Зараз ви читаєте новину «У сільські бібліотеки проведуть Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі