четвер, 14 травня 2009 17:14

У річці Росава подохла риба

Біля села Полствин Канівського району за кілька метрів від берегу річки Росава чути сморід.

— Тиждень тому Росава була наповнена трупами карасів, судаків, біблиці, бичків. Не вижили навіть живучі синьці, — бідкається житель села 60-річний Олександр Продан. — А в людей, які лазили у воду, на руках і ногах була сверблячка.

Місцеві пробували ловити раків. Але вони були чорного кольору, кволі.

— У самиці замість ікри бачив щось похоже на мох чи гниль, — розповідає інший селянин Полствина Віталій Герасименко, 30 років. — Принесли ми ті горе-раки додому, пустили у відро з водою, а вони ні живі ні мертві. Не стали їх варити. Сусіди казали, що зварили, а вони такі вонючі, що їсти не можна.

Державний інспектор обласної екологічної інспекції Микола Черняк від коментарів відмовився. Селяни ж стверджують, що живність подохла через стічні води забійного цеху птахофабрики "Наша Ряба" в селі Степанці.

— Це лише припущення людей, — каже Василь Бежинець, директор "Миронівської птахофабрики", що випускає продукцію під торговою маркою "Наша ряба". — Досі не з"ясовано, що спричинило проблеми на річці Росава. Через пару днів будуть результати аналізу води і ситуація проясниться.

Птахофабрику в Степанцях збудували позаторік. Досі інцидентів із забруднення річки не траплялося. Росава вважається найчистішою на Канівщині. На ній завжди багато відпочивальників. Нині в річці не можуть знайти й живого рака. Від них залишилися самі жмутки кишок.

Зараз ви читаєте новину «У річці Росава подохла риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі