четвер, 27 грудня 2007 19:49

У Малих Канівцях реконструювали клуб

Майже всі мешканці села Малі Канівці Чорнобаївського району 22 грудня зібралися на відкриття відремонтованого клубу. Ініціатором відбудови став народний депутат від БЮТу 43-річний Микола Томенко.

Зовні одноповерхову будівлю обшили широкою білою вагонкою. Ґанок виклали плиткою.

— Кума не повірить, шо тут таку красу зробили, — вигукує 71-річна пенсіонерка Софія Зацарина, заходячи до клубу.

Жінка прийшла за годину до відкриття, щоб усе роздивитися й переказати кумі, якій за 80. Заходить до концертного залу. Місця заповнені на третину.

— Он і дітки пороздівані виступають. А раніше було — холодіна. От спасіба Томенкові, шо побезпокоївся за село. І батько, і мати в нього хороші були. І сам він, як приїде, побалакає з людиною, посовітує. — Бачить своїх знайомих і сідає біля них.

Прибули голова облради Володимир Гресь та Микола Томенко. Із ними — директор підприємства "Златодар" Володимир Лук"янець та ректор Черкаського університету Анатолій Кузьмінський. Томенко вітається з односельцями, розпитує про справи.

Усі заходять до приміщення. За браком місця люди стоять у проході. Ведуча запрошує Томенка на сцену.

— Ніде так не хвилювався, як тут. Бо мене тут усі знають, — починає він. Розповідає, як "вибивав" гроші на клуб у Фонду соціальних інвестицій. — Та Лук"янець уже боїться біля мене стояти. У машині я кажу йому: треба ще парк розширить. А він мені — стривай, бо ще клуб не відкрили.

Директор Фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко згадує, як у молодості ходив на танці до Малих Канівців. Сподівається, що традицію танцювальних вечорів буде відроджено.

— А я обіцяю, що цього року заберу всіх канівецьких дітей до себе в університет на ті спеціальності, які вони хочуть, — говорить ректор Черкаського університету Анатолій Кузьмінський.

Його слова викликають схвальні відгуки присутніх селян.

Розпочинається концерт. Виступи трохи затягуються. Останнє слово дають Томенкові. На виході всіх пригощають гарячими пиріжками.

За 51 рік існування клуб у Малих Канівцях відремонтували вперше. Роботи тривали три місяці. Витратили на них 300 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Малих Канівцях реконструювали клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі