четвер, 17 липня 2008 16:50

У лісі підпільно виробляли деревне вугілля

Нелегальне виробництво деревного вугілля виявили працівники податкової міліції в лісі неподалік села Мліїв Городищенського району. Деревне вугілля — цінна і прибуткова сировина. Її використовують у парфумерній та горілчаній промисловості.

Місцевий підприємець поставив серед галявини 14 саморобних печей. Поряд лежить 10 т готового деревного вугілля, деревина твердих порід. Процес виробництва полягав у спалюванні залишків вирубки лісу: у вакуумних умовах деревина тліла до отримання готового продукту. Дим від труб було видно за десятки метрів. У лісі працювали чотири робітники. Завжди були чорні від сажі. Трудові відносини вони не оформляли. Жили в наметі та вагончику.

— Це виробництво підприємець організував два роки тому. Йому наказали зібрати необхідні дозволи й зареєструвати виробництво. Та він продовжував незаконний бізнес, — розповідає начальник управління податкової міліції Черкаської області Олег Дзісяк, 36 років. — Вилучено обладнання, сировини й готової продукції на 583 тисячі гривень.

Нині справу розслідують. Суму штрафу мають визначити в суді.

Зараз ви читаєте новину «У лісі підпільно виробляли деревне вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі