9 травня у приміщенні колишньої солдатської їдальні працівники управління соціального захисту Уманської міськради провели Свято вареників.
Ветерани війни, учасники бойових дій в Афганістані та жителі міста куштували вареники з сиром, капустою, картоплею, шкварками та лівером.
— Свято організовуємо вдруге. Вперше провели на День захисника Вітчизни — 23 лютого, — розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення 50-річна Галина Кучер.
Сім господинь розклали на кількох столах горщики з українськими варениками домашнього приготування. Гості підходили й накладали страву в одноразові тарілки.
— Я у захваті від вареників із сиром. Вони не дуже солодкі й в міру приправлені сметаною. Взагалі, це мої найулюбленіші. Вже перепробував усі, — говорить 70-річний Станіслав Щивро. — Видно, що жінки мають великий досвід готування цієї страви. Люблю, щоб вареники були великими й мали багато начинки.
За час свята уманці з"їли майже півтисячі вареників.
— Встигла зварити вареники з картоплею та лівером за кілька годин до свята, — каже соціальний працівник 49-річна Зоя Лихоманюк. Жінка наліпила понад 120 вареників. — Традиційно вареники з картоплею перемащую смаженою на олії цибулькою. З лівером роблю рідше, бо дорогий. А з сиром подаю у сметані. Роблю невеличкі. Поміщаю у глиняний горщик, щоб набралися смаку.
Розважав гостей українськими народними піснями та жартами уманський ансамбль "Катюша".
Коментарі