понеділок, 10 вересня 2012 07:30

Студентам не дали обіцяного житла

Студентів Черкаського державного технологічного університету не поселяють у гуртожиток.

— Мій син набрав 167 балів зі 172, — розповідає 42-річний Володимир Олексюк із Тального. — Після коледжу вступив на третій курс Черкаського державного технологічного університету. Сказали приїздити за тиждень до навчання, щоб поселятися. Син потоваришував із трьома хлопцями. Вирішили селитися разом.

У кінці серпня студенти дізналися, що кращі місця в гуртожитку дісталися іноземцям.

— Моєму сказали селитися в третьому гуртожитку аж на залізничному вокзалі, — розповідає Володимир. Попередньо змусили заплатити 3070 гривень. Із них 2 тисячі — річна плата за користування гуртожитком, тисяча — благодійні внески. Ще 70 гривень пішло на оплату швабр, тряпок і порошків. Хлопці отримали ордер на 402 кімнату. Коли ввечері пішли поселятися, то виявилося, що кімната зайнята. У ній живе прокурор. Хлопців попросили зачекати до п'ятниці 31 серпня, доки прокурор не вибереться. Кілька днів ночували хто-де — дітей підселяли в інші кімнати, інколи по п'ятеро в одну.

До п'ятниці прокурор не вибрався. Виявилося, що його взагалі немає в місті.

— Компетентні люди повідомили, що прокурор не виселиться ніколи, бо він стоїть на квартирній черзі. Як це взнали в деканаті, синові запропонували тимчасово піти на квартиру. Від такого нахабства я мало не зомлів — здерли 3 тисячі гривень, а тоді запропонували піти на квартиру, — розказує Володимир.

Заступник ректора із гуманітарної освіти Валентин Лазуренко скаржиться на наплив студентів із районних центрів.

— Лише на перший курс прийняли 198 студентів із районних центрів. Я такого не пам'ятаю. Усі чотири гуртожитки забиті вщерть. Але, дякувати Богові, усіх розмістили. Ніхто не лишився на вулиці. Хлопців із 402-ї кімнати перевели в другий гуртожиток. Прокурор не має права жити в гуртожитку, бо ректор йому не продовжив термін перебування. Зараз на телефонні дзвінки він не відповідає. Виселити його насильно не можемо, бо все-таки чоловік працює в обласній прокуратурі.

Як повідомила прес-секретар прокурора Черкаської області Вікторія Скорикова, їхній працівник уже виселився з гуртожитка, а студентів заселили у належну їм кімнату.

Зараз ви читаєте новину «Студентам не дали обіцяного житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі