понеділок, 29 жовтня 2012 05:45

"Справжній патріот не може бути в опозиції до свого народу"

Автор: Фото надане прес-службою Володимира Зубика
  Кандидат у народні депутати України Володимир Зубик (у центрі) показує соціальну угоду, підписану з керівництвом Чорнобаївського району
Кандидат у народні депутати України Володимир Зубик (у центрі) показує соціальну угоду, підписану з керівництвом Чорнобаївського району

Результатом двох місяців роботи команди кандидата в народні депутати Володимира Зубика, 54 роки, в Драбівському та Чорнобаївському районах області стало підписання соціальних угод про співпрацю з головами райдержадміністрацій.

Документи спрямовані на покращення і розвиток основних сфер життя, посилення соціального захисту громад, подолання безробіття та розвитку бізнесу. Містять перелік заходів і зобов'язань на 2012-2017 роки та покликані вирішити нагальні проблемні питання регіону.

Серед конкретних справ — реконструкція освітлення в селищах, будівництво дитячих майданчиків, ремонт доріг, модернізація житлово-комунального господарства, покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів, технічне забезпечення лікарень. Багато з них реалізують у найкоротший термін. Переконлива більшість задекларованих справ — на стадії завершення.

Так, за сприяння благодійного фонду "Лицем до лиця" місцевим громадам надали допомогу на суму понад 2 млн грн. Тільки на ремонт даху Мехедівська загальноосвітня школа у Драбівському районі отримала 150 тис. грн, на будівництво Свято-Варварівського храму у селищі Чорнобай виділено майже півмільйона. Проте на меті Володимира Зубика — забезпечити системну цілеспрямовану підтримку громад і на наступні п'ять років.

— Робити добрі справи — обов'язок лідерів місцевої економіки, — вважає кандидат. — Усі, кому Бог дав більше сил і наснаги, повинні бути відповідальними за тих, у кого склалося по-іншому.

Володимир Зубик відзначає, що в соціальних угодах перелічені не всі проекти, які він вважає за необхідне реалізувати на Чорнобаївщині та Драбівщині. І запевняє, що започатковані ініціативи розвитку територій через розвиток громад та соціальне партнерство дадуть значні результати.

— Я не гарантую, що все зміниться на 100 відсотків, але змінити ситуацію на дві третини можливо за три роки, — наголошує Володимир Зубик. — У питаннях, де потрібен ремонт водогону чи школи, газифікація чи будівництво дороги, необхідне залучення бюджетних коштів. І саме тому я не можу собі дозволити бути в опозиції, адже це означало б бути в опозиції до народу. Сьогодні час відмовитися від демагогії та перейти до практичного вирішення складних дискусійних питань, сконцентрувати зусилля не на протистоянні, а на пошуку конструктивних рішень. Справжній патріот не може бути в опозиції до свого народу.

— Підписання соціальної угоди — це закріплення намірів розвивати територію району, — говорить перший заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Олександр Тарасенко. — Так тільки у нашому районі укладені 36 угод із сільгосппідприємствами про співпрацю.

У Чорнобаївському районі підписання соціальної угоди підтримав і відомий фермер, екс-кандидат у народні депутати, який зняв свою кандидатуру на користь Володимира Зубика, Петро Душейко.

— Достаток лише там, де є господарство. Саме від нього формується бюджет, який утримує школи, ФАПи тощо, — зауважує Петро Душейко, 61 рік. — Володимир Володимирович — людина бізнесу, він добре розуміє всі запити економіки, має зв'язки. Він представник такого справжнього бізнесу, який я бачив за кордоном. А отже, я переконаний, що заявлені в угодах зобов'язання при нашій підтримці та двосторонній наполегливій роботі будуть реалізовані.

Після детального обговорення проектів соціальних угод у колах громад перелік заходів соціального спрямування суттєво доповнили програмами підтримки молоді на селі, збереження історико-культурних пам'яток та сприяння відновленню закладів культури.

Зараз ви читаєте новину «"Справжній патріот не може бути в опозиції до свого народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі