четвер, 05 червня 2008 18:08

Симоненку встановлять новий пам"ятник

У Черкаському міськвиконкомі виставили проект монумента Василеві Симоненку. Виготовити гіпсову скульптуру доручили місцевому скульптору Миколі Білику. Вона обійдеться в 600 тис. грн.

Спорудження пам"ятника Симоненку в Черкасах обросло скандалами. Гіпсову скульптуру поета вже встановлювали в лютому 2006 року. Та Симоненко не був схожим на себе. А книга в руці нагадувала цеглину. Потім пам"ятник почав розвалюватися, облізла фарба, замість пальців стирчав дріт. Монумент прибрали. Він коштував місту понад 1 млн грн. Із встановленням нового пам"ятника теж виникли проблеми.

— 2001-го виконком міськради передав на 49 років частину площі Симоненка товариству "Фірма МІГ", — розповідає черкаський міський голова Сергій Одарич, 40 років. — Ця фірма нібито збирається звести там торгово-розважальний центр. Якщо це станеться, то будівля загородить пам"ятник Симоненку.

Із забудовником ведуть переговори. Сесія міськради має розглянути питання щодо розірвання договору оренди й повернення земельної ділянки до міської власності.

— Я ще не бачив проекту нового пам"ятника. Але якби у нас менше діяли під девізом "Симоненко на моєму фоні", то толку було б більше, пам"ятник давно уже стояв би, — каже черкаський журналіст 78-річний Петро Жук, який працював із Василем Симоненком.

Зараз ви читаєте новину «Симоненку встановлять новий пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі