четвер, 22 листопада 2007 18:55

Про побої жінки мовчать по 20 років

25 листопада — Міжнародний день боротьби з насильством над жінками. Психолог-консультант обласної громадської організації "Жіночий центр" 39-річна Тетяна Прокоф"єва каже, що на проблему насилля в сім"ї тільки нещодавно почали звертати увагу.

— До нас приходить багато жінок, але ніхто з першого разу не зізнається, що потерпає від насилля, — розповідає Прокоф"єва. — І це не обов"язково фізичне знущання. Був випадок, коли чоловік напивався і погрожував дружині вночі зарізати її. Жінка та двоє дітей не спали ночами, боялися. До речі, більшість родин, у яких таке трапляється, на перший погляд цілком благополучні.

За словами психолога, схильність людини до насилля формується в дитинстві.

— Якщо дитина бачить, що батько б"є матір, вона думає, що так і треба. Як стане дорослою, робитиме так само, — стверджує Прокоф"єва.

Жінка може уникнути насилля в родині, якщо придивиться до чоловіка до заміжжя.

— Навіть якщо людина хороша, але вам із нею некомфортно, не варто створювати сім"ю, — радить психолог.

У центрі жінки, які зазнали насилля, можуть отримати допомогу психолога та юриста. Консультація коштує 5 грн. Спеціалісти "Жіночого центру" також проводять виїзні лекції. Їх можна запросити в будь-який район області.

Адреса центру: м. Черкаси, вул. Гоголя, 250, к. 68. Тел. 35 20 57.

Зараз ви читаєте новину «Про побої жінки мовчать по 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі