четвер, 18 листопада 2010 17:37

Платну групу відкриють на прохання батьків

"У нашій школі сказали, що група продовженого дня працює тільки для першокласників. А що робити решті дітей? Я на роботі до 18.00, а в доньки-другокласниці уроки до 12.00–13.00. Додому ходити сама вона ще мала. Нехай на вулиці сидить? Чи можна якось вирішити це питання?"

Запитує Наталія Шевченко

з Черкас.

Відповідає Ірина Топчій директор департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому:

— У нас у кожній школі за державний кошт утворена група продовженого дня для першого-четвертого класів. І директор чи ще хтось не має права сказати, що вона тільки для першокласників.

Інша справа, що є батьки, які хочуть, щоб діти залишалися на групу продовженого дня всім класом чи, наприклад, двома класами. У такому випадку вони пишуть заяву у відділ освіти. І по ній у школі створюють групу на госпрозрахунковій основі. Бухгалтерія розраховує вартість перебування там дітей. Бюджетна ж група одна на всю школу. Якщо якусь дитину туди не беруть, нехай батьки звернуться до директора або до мене і ми вирішимо цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Платну групу відкриють на прохання батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі