четвер, 30 жовтня 2008 19:52

Підвіконня можна розширити

62-річний Олексій Заруба із Чигирина придумав, як зробити підвіконня в старому будинку ширшими.

— Хату купив не надто нову. Навколо вікон зсередини зроблені відкоси із глини. Так раніше робили, напевне, щоб у кімнаті було більше світла. Вікна невеличкі. Дружина хотіла розставити на підвіконнях вазони. Та вони заважали шторам, бо мало місця. То я додумався розширити їх за допомогою великих цвяхів і дошки, — розповідає Олексій Дмитрович.

Олексій Заруба бере дубову дошку, несе до стругального станка. Вимірює довжину і ширину, обрізає. На металевому станку обстругує дошку із трьох сторін: верхню частину й боки. Розмічає дошку на три рівні частини, від краю відступає вісім сантиметрів. У кожному відміченому місці просвердлює довгим свердлом отвір для великих 15–20 см цвяхів.

— У підвіконні свердлю отвір на половину вибраного розміру гвіздка. Змазую цвяхи автомобільною змазкою "літол". Можна й просто салом. Забиваю в підготовлені отвори. Стики дощок відшліфую, а щілини треба буде замазати замазкою по дереву. Під підвіконням замажу глиною, зрівняю зі стіною. Коли висохне, побілю.

Зараз ви читаєте новину «Підвіконня можна розширити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі