четвер, 27 листопада 2008 16:36

Олексій Вознюк продає вживану техніку

41-річний Олексій Вознюк доправляє в Умань із Польщі вживану побутову техніку.

— Німці вивозять її до польського кордону і продають полякам за безцінь, — розказує Олексій. — А поляки вже роблять бізнес з українцями, молдаванами та росіянами. Якщо придивитися, то можна відразу зрозуміти — мало що з  товару було колись у використанні. Німці віддають його задешево через те, що, скажімо, на зміну старим холодильникам приходять нові, з сучасними наворотами. Бракують техніку й через подряпини чи дефект дрібних деталей.

В Умані Вознюк здає товар на перевірку. Потім пускає у продаж. Має постійних клієнтів та виконує певні замовлення. Продає побутову техніку вдома. Розсилає оголошення в газети.

— Нещодавно знайомим привозив мікрохвильову пічку. Продав за 200 гривень, — каже чоловік.

На побутовій техніці інколи скидає від 100 до 500 грн. Дає гарантію на рік. За два роки, відколи займається цим бізнесом, мав тільки кілька випадків, коли техніка ламалася через кілька місяців після продажу.

— Тоді доводиться ремонтувати за власний рахунок, — говорить.

У середньому за місяць чоловік має $3–5 тис. прибутку.

— Кожна поїздка за товаром — ризик, — продовжує. — Адже в Польщі та на кордоні всяке може трапитися — можуть не пропустити чи пограбувати. Зазвичай у дорогу беру зброю та двох попутників — приятеля та брата. Плачу по 400 доларів за рейс.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Вознюк продає вживану техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі