четвер, 07 квітня 2011 18:18

Нові тарифи діятимуть до кінця вересня

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Павло Карась: ”До нового тарифу включать витрати на ремонт кожного будинку. Контролювати якість робіт будуть жильці”
Павло Карась: ”До нового тарифу включать витрати на ремонт кожного будинку. Контролювати якість робіт будуть жильці”

— Із 1 квітня квартплата зросла на 30 відсотків. До нового тарифу включать витрати на ремонт кожного комунального будинку, — розповідає Павло Карась, 33 роки, директор департаменту економічної політики й розвитку міськвиконкому.

Як обраховували квартплату?

— Уперше рішенням міськвиконкому затвердили конкретний перелік поточного ремонту кожного будинку цього року. Протягом року Служби утримання будинків зобов'язані виконати роботи, виписані у дефектному акті. Інакше квартплату повністю перерахуємо й повернемо мешканцям гроші. Контролювати якість виконання робіт будуть пожильці: старший будинку чи група жителів підписуватимуть акти виконаних робіт. Ознайомитися з дефектними актами по кожній будівлі й дізнатися, що працівники СУБів мають відремонтувати у вашому домі, можна на сайті міської ради. Дві послуги служби з технічних причин не надаватимуть. Вони не поливатимуть газони, тому що будинки не обладнані системою поливу. І не перевірятимуть лічильники води у квартирах. У СУБів немає бази цих пристроїв.

Чи означає це, що квартплату переглядатимуть щороку?

— Так. Тариф змінюватимуть щороку залежно від необхідності поточних ремонтів. Якщо обсяг робіт буде менший, то й тариф знижуватимуть, і навпаки. У розцінки не закладали премії працівникам СУБів і додаткові зарплати. З часом преміювання буде можливе лише за наднормової праці. Найбільше на підвищення вартості квартплати вплинуло зростання мінімальної заробітної плати із 525 гривень, закладених у минулому тарифі, до 960. А також збільшення вартості електроенергії та паливно-мастильних матеріалів. Нова квартплата буде діяти до кінця вересня. До цього часу зміниться розмір мінімальної зарплати. Із жовтня затвердять нові тарифи.

Які ще нововведення в розрахунках?

— Із 1 березня із загального тарифу виокремили плату за вивезення сміття. На цю послугу формують окрему квитанцію. Нарахування також роблять по-новому: замість розрахунку на квадратний метр тепер рахують на одного мешканця — 5,82 гривні на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Нові тарифи діятимуть до кінця вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі