четвер, 29 квітня 2010 18:34

"Несуть переважно золото і побутову техніку"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  В уманському магазині стокового одягу ”Великий розпродаж” продавець Тетяна Хльобас (ліворуч) допомагає  відвідувачці підібрати кофтинку.  Магазин  відкрився три місяці тому
В уманському магазині стокового одягу ”Великий розпродаж” продавець Тетяна Хльобас (ліворуч) допомагає відвідувачці підібрати кофтинку. Магазин відкрився три місяці тому

Від початку року в Умані відкрилися близько 10 магазинів, що продають стоковий одяг і секонд-хенд. Також з"явилися три ломбарди.

— Вирішила відкрити такий магазин, бо в нашому місті ніколи не було справжніх знижок і розпродажів, — розповідає власниця магазину секонд-хенду та стоку "Твої речі" 30-річна Юлія Галич. — Товар у нас з Італії та Англії. На кожну партію є довідка з санстанції. Завоз нового товару в суботу. Три дні ціна тримається, а далі в середу і четвер знижка 10 відсотків, у п"ятницю — 20. Кожну четверту неділю робимо розпродаж. Дитячий комбінезончик, який вийшов із моди, можна купити за 5 гривень. На базарі такий буде не менше 25. Приходять і заможні жінки у пошуках ексклюзиву.

Уманчанка 25-річна Ірина Поліщук купує одяг для себе і для дитини в магазинах секонд-хенд:

Віддали в заставу мобільний телефон. Кажуть, що немає за що додому їхати

— У нас донечці вже майже рік. З одягу виростає швидко. На базарі та в дитячих магазинах купувати дорого. Там одні штанці чи платтячко від 80 гривень і дорожче. Я йду в секонд-хенд. Там і дешевше, і тканина вся натуральна. На 100 гривень можна купити і собі, і Настусі по кілька речей. На базарі це було б до 500. Чоловікові не розповідаю, де все купую. Збираємо зараз на квартиру. Працює тільки він, тому економлю на одязі.

У ломбарді "Скарбниця" зустрічаю двох студентів. Вони віддали в заставу мобільний телефон. Отримали 300 гривень. Кажуть, що немає за що додому їхати.

— Телефон у мене старий, тому за 300 віддав, — каже 19-річний Юрій із Христинівського району. — У ломбард прийшли вперше. Телефон викуплю обов"язково.

— До нас приходять чимало людей. Несуть не лише мобільні телефони, — говорить експерт-оцінювач "Скарбниці" Андрій Звонарьов, 31 рік. — Кредит можна отримати за 5 хвилин. Потрібен документ, що засвідчує особу. Людина, що залишає річ у заставу, має досягти повноліття. Приходять як чоловіки, так і жінки. Несуть переважно золото і побутову техніку. Іноді клієнти тільки в нас дізнаються, що їхні прикраси насправді — дешева підробка. А вони за них віддали тисячу-півтори гривень. Найдорожчий телефон приносили в заставу за 13 тисяч. Потім викупили.



Кілограм одягу коштує 20 гривень


Один магазин секонд-хенду працює в Катеринополі. Найбільше їх в Умані — 15, у Смілі та Каневі по 12. Інші райцентри області мають по чотири-вісім магазинів. Кілограм ношеного одягу в середньому коштує 20 грн. Це приблизно п"ять футболок, три светри, двоє штанів, одна куртка або 15 дитячих трусів.

Зараз ви читаєте новину «"Несуть переважно золото і побутову техніку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі