четвер, 20 листопада 2008 17:42

На облік до центру зайнятості щоденно стають до 60 осіб

На облік до центру зайнятості щоденно стають до 60 осіб

Роботодавці попередили Черкаський міський центр зайнятості про можливе скорочення 537 осіб до кінця року.

— Ми ще не знаємо, чи це буде скорочення, чи — реорганізація, — каже директор центру  Анатолій Казаєв. — А скільки буде звільнено дізнаємося, коли отримаємо форму про фактичне звільнення. Я вважаю, що третину людей звільнять. Зараз доки немає ажіотажу. Хоч у кінці жовтня ми прийняли 60 безробітних. Якщо взяти період із 1 по 20 вересня,  то щоденно ставало на облік 35–65 чоловік. Серед них — швачки, слюсарі, водії, будівельники.

Безробітним пропонують перекваліфіковуватися на електромонтера, верстатника деревообробного верстата, продавців, офіціантів, машиніста крана, токаря, слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування, оператора комп"ютерного набору та кравця.

А як з працевлаштуванням?

— Це спеціальності, які потрібні роботодавцям. Ми склали списки під їхні замовлення. Навчаємо в інститутах, коледжах, училищах, з якими є відповідні договори. І після закінчення навчання гарантуємо на 95 відсотків працевлаштувати людину. Єдина вимога, щоб безробітному було 18 років.

Які професії є нині перспективними?

— До 1 вересня спостерігався попит на токарів, швачок, зварювальників та спеціалістів будівельних професій. Заробітна плата в середньому становить 2 тисячі гривень. Неперспективні юристи, економісти. Важко з працевлаштуванням учителів, вихователів. Особливо одразу після закінчення навчального закладу. Досвіду ж немає, а всюди беруть лише за цих умов. Хоч теоретично людина підготовлена.

Неперспективні юристи, економісти. Важко з працевлаштуванням учителів, вихователів

Анатолій Казаєв зазначає, що до середини жовтня центр зайнятості працевлаштував 6216 осіб, направив на навчання 1444, на громадські роботи — 1645 чоловік. На відкриття власної справи дали кошти 92 людини.

— Власну справу люди переважно відкривають у сфері торгівлі, будівництві, виготовленні меблів, транспортних послуг, працюють головними бухгалтерами на кількох підприємців. Перспективними є сфера побуту і торгівля.

Зараз ви читаєте новину «На облік до центру зайнятості щоденно стають до 60 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі