четвер, 31 січня 2008 20:00

На майно боржників із квартплати накладають арешт

Загальний борг жителів Черкас за комунальні послуги складає майже 60 млн грн. Зокрема, ремонтно-експлуатаційним управлінням заборгували майже 10 млн. Через це вони не мають змоги вчасно розрахуватися з організаціями за вивезення сміття, ремонт ліфтів тощо. Тому за допомогою суду та виконавчої служби можуть арештувати майно боржника.

— Ніхто не збирається списувати ці борги, — заявляє начальник житлово-комунального господарства міськвиконкому 52-річний Василь Старіков. — Люди мають усвідомити, що, маючи заборгованість по сплаті за комунальні послуги, вони не зможуть продати, обміняти чи подарувати квартиру, не сплативши борги. Так, наприкінці 2007-го виконавча служба винесла постанову про арешт і заборону відчуження автомобіля "Форд Сієра" одного з боржників. Він заборгував РЕУ п"ять з половиною тисяч гривень. Коли власник дізнався про постанову, наступного дня сплатив борг. Заборгованість стягуватимуть і з зарплат боржників.

У Черкасах існує тенденція до зменшення рівня проплат за комунальні послуги. За словами комунальників, причиною цього стали заяви урядовців та політиків про компенсацію комунальних боргів за рахунок заощаджень в Ощадбанку. Чимало людей перестають платити за комунальні послуги, сподіваючись, що наступного року зможуть компенсувати ці борги за рахунок знецінених вкладів.

Василь Старіков каже, що в постанові Кабміну не передбачено погашення комунальних боргів за рахунок вкладів Ощадбанку.

Зараз ви читаєте новину «На майно боржників із квартплати накладають арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі