четвер, 22 листопада 2007 18:58

На Дні сала гостей частували безкоштовно

У райцентрі Христинівка 10 листопада святкували День сала. Страви з цього продукту представили місцеві підприємці, що переробляють свинину. Безкоштовно скуштувати сала прийшли близько 200 місцевих жителів. Пили горілку та закушували бочковими огірками.

— Хотіли провести свято на площі, але погода підвела. Перейшли до міського Будинку культури, — каже 40-річний Микола Наконечний, голова Христинівської міськради, яка організувала свято.

На 10 столах були завиванці, канапки, сальні рулети з чорносливом і курагою, рулети по-угорськи та "Натхнення" з сала, начиненого м"ясом та печінкою, сало варене з часником, чорним та червоним перцем, ковбаси з салом.

— Ось пригощаю "українським снікерсом", — розповідає рецепт 45-річний підприємець Сергій Поломарчук. Він вирощує й коле поросят та продає м"ясо на базарі. — Його просто готувати. Берете найсвіжіше сало, перемелюєте на м"ясорубці і приправляєте часником, перцем та зеленню. Потім намащуєте на скоринку свіжого чорного хліба.

Організували конкурси на швидкісне поїдання, найкращу частівку або вірш про сало. Наприкінці влаштували концерт.

— Влітку ми проводили свято вареника, — розповідає мер. — А це зараз — рік свині. Для українця сало — національний продукт. У нас воно таке добре, що й хліба не треба.

Зараз ви читаєте новину «На Дні сала гостей частували безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі