четвер, 21 серпня 2008 20:52

Музею виділили приміщення

Чотири працівники Тальнівського музею готуються до переїзду у двоповерхове приміщення колишньої приватної школи. Два роки музейні експонати лежали в машинному залі місцевої друкарні.

2006-го музейників виселили зі старовинного палацу графів Шувалових, в якому вони представляли експонати 20 років. Палац увійшов до туристичної програми "Золота Підкова Черкащини". Його мали відновити 2008-го. Але за браком коштів реконструкція затяглася.

Працівникам музею районна рада запропонувала приміщення редакції газети "Колос". Однак з"ясувалось, що райрада не є власником будівлі.

Торік депутати міськради запропонували райраді приміщення колишньої приватної школи. Ті відмовилися. На початку 2008-го мерія повторила пропозицію. У вівторок 19 серпня районна рада погодилася переселити музей.

— Я їм сказав: "Хочете мати музей? Досить займатися балачками!", — каже директор музею 68-річний Вадим Мицик. — Пішов третій рік, а рішення досі не було ухвалено. Мені кілька разів пропонували перейти на іншу роботу в Черкаси. Я відмовлявся, але безкінечно так тривати не могло.

Зараз ви читаєте новину «Музею виділили приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі