четвер, 26 серпня 2010 19:19

"Модно тримати в акваріумі креветок"

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Черкащанин Олександр Тимко годує рибок у приймальній одного зі стоматологічних кабінетів міста. В акваріумі відтворили атмосферу африканського озера Танганьїка
Черкащанин Олександр Тимко годує рибок у приймальній одного зі стоматологічних кабінетів міста. В акваріумі відтворили атмосферу африканського озера Танганьїка

"Акваріум дуже позитивно діє на людей. Вони стають добрішими, уважнішими, більше починають цінувати звичайні речі", — розповідає черкаска 26-річна Наталія Гера.

Вона є неформальним лідером клубу акваріумістів. Його організували в обласному центрі кілька місяців тому. Захопилася акваріумами більше як 10 років:

— Якось нас затопив сусід згори. У нього у квартирі лопнув 600-літровий акваріум. На знак примирення подарував мені інший свій акваріум — 60-літровий. Він простояв у мене всього півроку. Потім рибки захворіли і загинули.

Удруге Наталія повернулася до захоплення півтора роки тому.

— Потрапила в лікарню у тяжкому стані. Але лікарі так і не змогли пояснити, що зі мною. Я тоді працювала у кредитній спілці, була в постійній напрузі. Мабуть, перепрацювала. Щоб якось мене підбадьорити, рідні подарували акваріум. Можна сказати, що якраз нове захоплення і поставило мене на ноги. Щоправда, чоловік мене фінансово обмежив у моєму захопленні. Дозволив тримати один акваріум.

Серед учасників черкаського клубу акваріумістів — бізнесмени, офісні працівники та люди, які займаються акваріумами професійно.

— Головне, що ми робимо — це ділимося інформацією. Ти знаєш, що в будь-який час можеш подзвонити комусь і швидко проконсультуватися. Обов"язково знайдеться людина, яка знає більше за тебе, — розповідає учасник клубу 25-річний Олександр Тимко. Він працює продавцем у магазині "Аквагарден". — Серед людей існує дуже багато стереотипів стосовно утримання акваріумів. Наприклад, думають, що одній рибці нудно, треба їй купити пару. І в маленький акваріум селять кількох рибок, хоча їм там тісно.

— Колись була свідком: продавець продає чоловікові в один акваріум зграйку неонів і хроміса — рибку-хижака. Пакує в один кульок. І прямо в магазині на очах у відвідувачів хроміс з"їдає всіх неонів. А продавець стоїть і каже: ой, я ж не думав, що він такий голодний, — додає Наталія.

Найбільш екзотична риба, яка є в Черкасах, — аравана — велика срібляста, схожа на меч. Коштує 400 грн.

— А взагалі зараз модно тримати в акваріумі креветок. За ними дуже цікаво спостерігати, — розповідає Наталія. — Одна коштує 30 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Модно тримати в акваріумі креветок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі