четвер, 31 грудня 2009 18:07

Микола Меркулов виграв квартиру

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Микола Меркулов на врученні диплома переможця в Києві. Каже, що ключів від квартири чекатиме рік-півтора
Микола Меркулов на врученні диплома переможця в Києві. Каже, що ключів від квартири чекатиме рік-півтора

"Люди кажуть пощастило, хтось завидує, що виграв квартиру. Але мало хто знає, що її ще ждать і ждать треба, — говорить 77-річний Микола Меркулов із Черкас. Він 5 грудня виграв квартиру в лотерею "Хто там". — Обіцяють через рік-півтора. А я вже людина у віці — може, й не дочекаюся тієї квартири".

Микола Меркулов мешкає в трикімнатній "хрущовці" із дружиною Раїсою Григорівною. Жінку два дні тому привезли з лікарні після третього інсульту. Вона прикута до ліжка.

— Я граю в "Лото-Забаву" і "Хто там" відколи вони появилися, — розповідає Микола Іванович. — Мало того, веду записи хто, коли і що виграв. Білети завжди купую у центрі — у "Будинку торгівлі". Один-два штуки, якщо від пенсії щось залишиться. Лотерея — діло витратне. Буває, купив білет за 3 гривні і виграв три. А бува купив п"ять білетів, жодного не виграв — і вже немає 15 гривень. Тепер не купуватиму довго, бо всі гроші йдуть на ліки Раї. Треба мінімум 10 крапельниць, по 300 гривень кожна. Дві пенсії — 1700 гривень.

Микола Іванович варить овочевий суп. Готує чималу каструлю, щоб на два дні вистачило. Потім годує дружину.

— Якби не діти, то й не знаю, як жив би. Вони в мене дуже хороші. Може, в когось за виграну квартиру діти й конфліктували б, та в нас проблем із цим точно не буде. Дочка Ліля з чоловіком щотижня приходить, помагає. Сини близнюки Юра і Сергій рідше навідуються, бо останній в Новосибірську, інший у Кривому Рогу. Новий рік Ліля, Юра з сім"ями будуть із нами зустрічати. Ялинку нарядимо. У нас пластмасова є, для запаху трохи гілля куплю. Діти гостинців принесуть. Ото і все свято буде. Особо веселитися нема чого.

Треба мінімум 10 крапельниць, по 300 гривень кожна

Грошовий еквівалент виграшу Миколи Меркулова становить 270 тис. грн. Проте чоловік вирішив забрати квартиру. У Києві живуть двоє онуків, яким потрібне житло.

— От вони кажуть — квартира в Києві. Насправді ж у столиці квартир немає, більшість  — у Бучі, Обухові, в райцентрах навколо Києва. Як на мене, краще б давали житло в обласних центрах. Там жити краще, ніж у райцентрі під Києвом.

Микола Меркулов — заступник голови Придніпровської районної ради ветеранів. Працював начальником відділу кадрів в облуправлінні культури.

Зараз ви читаєте новину «Микола Меркулов виграв квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі