четвер, 29 травня 2008 20:11

Микола Дехтяр тричі тікав із полону

У Черкасах помер колишній керівник пожежної охорони 81-річний Микола Дехтяр. Майже рік він мав онкозахворювання. Похоронили його 26 травня.

— Таких людей майже не залишилося. Був скромним і порядним, небайдужим до чужого горя. Коли бачив у людях здібності до роботи — посилав на навчання. Так багато працівників стали керівниками, офіцерами, — розповідає помічник начальника МНС області 41-річний Костянтин Проценко. — Миколі Каленіковичу дали непростий участок роботи — він із нічого створив учбовий центр пожежної охорони.

Микола Дехтяр родом із Дніпропетровщини. Воював з 16 років. Його тричі забирали окупанти, й щоразу він тікав. Двічі — з табору, раз — з вагона, який віз бранців до Німеччини. Був двічі поранений.

Працював начальником внутрішньої пожежної охорони Магаданської області, потім на Чукотці.

— 1972 року Микола Дехтяр із родиною переїхав до Черкас й почав займатися проблемами місцевих пожежників, — продовжує Костянтин Проценко. — У нього залишилися дружина, син, донька, онуки й правнуки.

Зараз ви читаєте новину «Микола Дехтяр тричі тікав із полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі