четвер, 31 грудня 2009 18:03

Кому щастило в кризовий рік

3 млн 300 тис. грН виграв наприкінці листопада в "Лото-Забава" 71-річний черкащанин.

10 білетів, серед яких і виграшний, чоловікові купив син, який саме повернувся з Москви із заробітків. Пенсіонер залишив білети вдома, й поїхав до родичів на Вінниччину. Повернувшись через кілька днів додому, перевірив їх.

— Із сином поділюся грошима, — каже. Просить не вказувати його прізвища. — Собі машину новішу куплю, ну і будинок хочу звести. Потім онукам на освіту дам, вони вже в такому віці, що варто подумати — онуку 14, а онучці — 10 років.

2 серпня ще один черкащанин виграв 300 тис. грн у "Лото-Забава". У жовтні Віра Фуркало зі Шполи виграла квартиру, а в березні жителька Сушківки — автомобіль ВАЗ-21074.

Найлегше рік пережили підприємства харчової та переробної промисловості. У селі Вітове Чигиринського району відкрився елеватор із річковим терміналом, у селі Крупське Золотоніського району — свинокомплекс, у Тальному — завод із виробництва електроніки. На нових підприємствах отримали роботу 1500 людей.


Голова Уманської райради 47-річний Сергій Усик повернувся на роботу. Його майже вісім місяців тримали в слідчому ізоляторі. Підозрювали в отриманні мільйона гривень хабара.

— Мене ж навіть не затримували, а попросили проїхати в якості свідка, — каже Усик. — У черкаському УБОЗі завели в кабінет, де сиділо двоє правоохоронців. Я й припустити не міг, що мене звинуватять у хабарництві.

Спочатку Усик сидів в ізоляторі Придніпровського райвідділу в Черкасах, потім у слідчому ізоляторі. Згодом його привезли до Христинівки, а звідти — у Монастирище. Чоловік не давав жодних показів. Справу передали до суду. Сергія Усика звільнили з-під варти.

Спочатку рибу варили й жарили. Потім законсервували 20 літрових банок.

— Хочу якнайшвидше забути цю історію. Не буду ні в кого вимагати вибачень чи моральної компенсації. Усіх Бог розсудить. Я в ізоляторі тричі перечитував Євангеліє.


Найбільший успіх міліції — 24 листопада затримали банду з семи осіб, яка викрала 44-річного черкащанина Сергія. У його брата-бізнесмена вимагали $1 млн викупу.

— Викрадачі діяли організовано, дисципліновано, ретельно маскувалися, змінювали телефони, місця зустрічі, способи зв"язку, — каже Микола Лушпієнко, 47 років, начальник обласної міліції. — Але недооцінили можливості спецслужб.


10 т риби виловили руками і підсаками у ніч на 3 серпня у ставку села Піківець поблизу Умані, де прорвало нижню дошку застави. До водойми з"їхалися жителі навколишніх сіл і райцентру.

— На рибу вже дивитися не можу, – каже Тетяна Іваніцька, 28 років.— Коли на ставку прорвало дамбу і вода витекла, люди збирали коропів, карасів, щук. Чоловік Микола спочатку притягнув додому два мішки риби, запустили її в ванну. Потім ще три приніс — ну не пропадати ж добру. Спочатку рибу варили й жарили. Запрошували друзів і знайомих. Потім законсервували 20 літрових банок. Потім просто почали роздавати.


102-й день народження відсвяткувала 20 листопада Анастасія Палій із села Лихоліти Чорнобаївського району. Вона — найстарша жителька області.

— Останні три місяці маму добре скрутило, ледве надвір ходить із двома ціпочками, а до того було — води нагріє, постірає своє, поросяті натре. Така чистюля, — бере матір за руку донька Єлизавета, 76 років. — У 100 років іще сиділа у дворі, просо перебирала й співала. Бува, люди йдуть по вулиці й дивуються: бабі 100 років, а вона співає, як дівка.

Анастасія Іванівна погано бачить і чує. Але любить дивитися телевізор, цікавиться політикою. Планує в січні йти голосувати на виборах президента.

Зараз ви читаєте новину «Кому щастило в кризовий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі