неділя, 02 жовтня 2011 10:15

Кіт залишив без електрики половину району

Вісім сіл Тальнівського району лишилися без електрики у ніч проти вівторка 27 вересня. Аварію спричинив кіт, який заліз у підстанцію потужністю 10 тис. кВт у селі Криві Коліна.

— Сигнал про аварію ми отримали опівночі, — каже 42-річний Анатолій Голуб, диспетчер Тальнівських районних електромереж. — На підстанції розпочалася пожежа. Із розподільчої установки стався витік масла. Ситуація ускладнювалася тим, що до обладнання потужністю 10 тисяч вольт не можна було наближатися на 8 метрів. Мусили повністю відключати підстанцію від електрики й гасити пожежу. Без світла залишилися вісім сіл.

Про причину аварії фахівці довідалися лише за кілька годин.

— Доки гасили пожежу, про причини не думали. Коли все владналося, знайшли неподалік тушку кота. Кіт перекрив струмовідні частини. Звісно, для тварини це закінчилося погано. Чого він туди поліз, не знаю. Мишей на підстанції немає.

У села Корсунка, Глибочок і селище Здобуток Жовтня електрику подали на ранок. Монтери задіяли резервну лінію. У селах Павлівка Перша, Криві Коліна, Лоташеве, Чеснопіль і селищі Добрянка світло з'явилося о 17.30.

— Для нас, електриків, є дві напасті: п'яні й тварини. П'яниці лізуть до електрики по дурі, а тварини — несвідомо, — каже монтер 39-річний Юрій Телегань. — То пташки сядуть не туди, куди треба, то куниці у підстанцію залізуть. Але куниці худі й тоненькі. А кіт був угодований. Через те й постарався на славу. Половина району без світла сиділа.

У Кривих Колінах торік відновили гідроелектростанцію. За словами керівника Михайла Атаманюка, ГЕС від пожежі не постраждала.

Зараз ви читаєте новину «Кіт залишив без електрики половину району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі