четвер, 28 лютого 2008 18:10

Кількість радіоточок зменшилася вдвічі

Днями в селі Кобриновому Тальнівського району монтери товариства "Укртелеком" розпочали роботи з відновлення дротового радіо.

Наприкінці 1990-х село було першим у районі, де перестало працювати дротове радіо. Старі стовпи згнили й попадали, а на їхню заміну у зв"язківців бракувало грошей і матеріалів. Селяни марно скаржилися в область.

У грудні 2004-го Кобринове відвідав кандидат у президенти Віктор Ющенко. Він гостював у пенсіонера Олександра Липовецького. Під час війни Олександр Тарасович був остарбайтером й товаришував з Михайлом і Софією Чумаченками — тестем і тещею нинішнього президента. Липовецький поскаржився Ющенкові. Ставши главою держави, той дав доручення губернатору Черкащини Олександрові Черевку провести чоловікові радіо.

Навесні 2005 року радіо відновили лише на вулиці Олександра Липовецького. На подальші роботи забракло грошей.

— Знову доводиться морочитися з цим Кобриновим, — каже монтер "Укртелекому" Олександр Саєнко, 28 років. — Гірше всього, що до діда Липовецького так і не добралися.

Радіо в тальнівські села проводили в 1950-х. На початку 1990-х років у районі було понад 10 тис. радіоточок. Нині їхня кількість зменшилася вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Кількість радіоточок зменшилася вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі