понеділок, 20 лютого 2012 05:00

Канівських собак перевезуть до Києва

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Безпритульні собаки гріються на каналізаційних люках на вулиці Леніна у центрі Умані
Безпритульні собаки гріються на каналізаційних люках на вулиці Леніна у центрі Умані

До 9 березня в Каневі мають відловити всіх бродячих собак. Це зроблять уперше від часу заборони їх відстрілювати.

— Для відлову обиратимуть тварин, які перебувають у межах міста. Спочатку їх помістять у вольєри в Каневі. Потім відвезуть на територію київського комунального підприємства "Притулок для тварин", там стерилізують, — розповідає керуючий справами міськвиконкому Сергій Дубенець, 28 років.

За кілька років у місті розвелося півтисячі псів. Вони бігають центром та біля вокзалу. Розтягують сміття. Деяких захисники тварин стерилізують.

— Самкам даємо уколи, аби не вагітніли, допомагаємо пораненим,  робимо їм щеплення, облаштовуємо будки. Відлов і вивезення за межі міста назавжди — це не найкращий спосіб боротьби, — говорить голова міського товариства захисту тварин 60-річна Лілія Коробська.

Щоб залишити собак у Каневі, потрібно облаштувати притулок. На це треба близько 3 млн грн.

В Умані собак не відловлюють взагалі. Кілька псів щоденно гріються в центрі міста на люках тепломагістралей. Хтось із перехожих поклав їм картонну коробку. Регулярно приносять їсти.

В області на сьогодні є один притулок для тварин — у Черкасах. Там перебуває понад 400 тварин.

— Здавати тварин у притулок — це не вихід. Ми агітуємо людей стерилізувати своїх собак, щоб вони не розмножувалися. Бо на місце принесених у притулок прийдуть інші бездомні тварини, — каже президент Черкаської організації захисту тварин "Друг" Ольга Абукаре.

Зараз ви читаєте новину «Канівських собак перевезуть до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі