четвер, 28 червня 2012 05:45

Використовують місцеву сировину

— Раніше, коли були колгоспи, землю удобряли гноєм, бо на кожній фермі його було багато. До 40 тонн на 1 гектар вносили. Зараз це вже розкіш, а земля все одно потребує. Повинен бути комплекс мінеральний і органічний, — пояснює 50-річний Володимир Лимар, директор товариства "Фрея-Агро" із Городища.

Воно виробляє органо-мінеральні добрива, які містять необхідний комплекс поживних речовин та зупиняють виснаження ґрунту.

— Над технологією працювали науковці, досвідчені хіміки-професіонали вищого класу. Один із наших колег їздить по всьому світу читати лекції, його зарахували до п'ятірки найсильніших у світі. Завод у Городищі — один із найбільших у світі з такого типу виробництва. Усе обладнання виготовлене в Україні, китайські лише лампочки, — всміхається керівник.

Підприємство використовує місцеве джерело сировини.

— Це низинний ірдинський торф із високим умістом гумінових кислот, які є основним компонентом наших добрив, — пояснює Володимир Володимирович.

80% продукції орієнтовані на внутрішній ринок.

— Хоч властивості чорнозему й дозволяють іще отримувати непоганий урожай, але з кожним роком землю все більше виснажують, а це призводитиме до зниження її родючості. У південно-східних країнах, та й навіть у Криму вже дійшли до тієї критичної точки, що виробництво сільськогосподарської продукції нерентабельне без використання в тому числі й наших добрив. Скоро таке чекатиме всю Україну.

Завод виробляє гранульовані та рідкі добрива. Поки що там працюють 50 людей. Проте зі збільшенням потужностей штат планують розширити.

 

50 000

тонн органо-мінеральних добрив виробляє товариство "Фрея-Агро" за рік

 

Зараз ви читаєте новину «Використовують місцеву сировину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі