четвер, 18 вересня 2008 20:24

Гроші з фонтана витрачатимуть на музичні інструменти

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  За облдержадміністрацією в Черкасах запрацював світлодинамічний фонтан. Він не діяв 10 років. На оновлення спонсори витратили понад мільйон гривень
За облдержадміністрацією в Черкасах запрацював світлодинамічний фонтан. Він не діяв 10 років. На оновлення спонсори витратили понад мільйон гривень

У черкаському сквері, поблизу облдержадміністрації, запрацював світлодинамічний музичний фонтан. На його облаштування витратили більш як мільйон гривень. Змонтували на місці старого фонтана, який не працював понад 10 років.

Головним спонсором стало підприємство "Бізнес-Гранд". За словами його генерального директора 35-річного Олега Холодного, понад 700 тис. грн витратили на обладнання, решту — на ремонтні роботи. Ініціатором відновлення фонтана у сквері був колишній мер міста Володимир Соколовський.

— У перші дні мого головування він прийшов до мене і запропонував проїхатися містом, — розповідає міський голова, 41-річний Сергій Одарич. — Перше місце — це був сквер за облдержадміністрацією. Володимир Соколовський розповів, що 20 років тому, коли фонтан працював, тут виступали творчі колективи, відпочивали люди. Сказав, що давно мріяв відновити фонтан. Я теж захопився цією ідеєю.

Одарич переконаний, що відтепер сквер оживе.

— Тут освідчуватимуться, відпочиватимуть із дітьми, танцюватимуть під музику, — припускає мер.

У день відкриття фонтан "танцював" під "Нотр Дам де Парі". У сквері звучатиме класична музика.

— Класична тому, що зараз її рідко можна почути, — пояснює Сергій Одарич. — Я навіть знайшов збірку класичної музики у реперській обробці. Плануємо зробити тематичні музичні дні.

Удень фонтан працює без музики, із 20.00 до 22.00 — з музичним супроводом та підсвічуванням. Щопонеділка його відключатимуть на профілактику. Узимку обладнання демонтують. Навесні оновлять чашу водограю і покриття у сквері.

У фонтан черкащани кидають монети. За кілька днів назбиралося майже 20 грн.

— Зібрані у фонтані гроші витрачатимемо на інструменти для музичних шкіл міста, — обіцяє мер.

Зараз ви читаєте новину «Гроші з фонтана витрачатимуть на музичні інструменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі