четвер, 21 жовтня 2010 18:20

"Фронт змін" проти податкового терору

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Активісти черкаського ”Фронту змін” вважають, що новий Податковий кодекс потрібно суттєво допрацювати
Активісти черкаського ”Фронту змін” вважають, що новий Податковий кодекс потрібно суттєво допрацювати

18 жовтня під стінами Черкаської облдержадміністрації зібралися активісти партії "Фронт змін". Вони протестували проти прийняття нового Податкового кодексу.

— Ми зібралися з усіх районів Черкащини, щоб висловити своє ставлення до нового Податкового кодексу, — звертається кандидат у депутати обласної ради від "Фронту змін" Олекса Павленко до активістів. Вони тримають плакати з написами "Не знищуйте малий бізнес, який вас годує!", "Якщо не спроможні допомогти — не заважайте працювати". — Раніше підприємці платили по 200 грн податку на місяць, сьогодні мають платити 600 і ще 250 грн. у Пенсійний фонд. Чи зможе малий бізнес витримати таке навантаження? Більшість або закриються, або підуть у тінь. В усьому світі малому бізнесу дають зелене світло. Чому в нас його намагаються задавити?

Наводить найбільш дискримінаційні положення нового Кодексу.

— 75–80 відсотків нинішніх пенсіонерів працюють, щоб отримати надбавку до пенсії. Але чому людина, яка вже заробила собі пенсію, повинна ще раз робити відрахування до Пенсійного фонду? Або візьмімо податок на нерухомість. Якщо родина своїми руками звела будинок, а зараз там живуть старі батьки, чому вони мають платити по 10 гривень за кожен зайвий квадратний метр? А податок на раціоналізаторські винаходи? У всіх країнах винахідникам платять гроші, а в нас хочуть брати з них, — каже Павленко. — Натомість  скасували податок на собак, за участь у перегонах та використання національної символіки, які й так ніхто не платив.

На думку активістів партії, новий Кодекс погіршує і без того важкий стан малого бізнесу, знижує купівельну спроможність людей. Разом із цим розширює права податківців, перетворюючи податкову на каральний орган влади.

— Уже завтра вони можуть витребувати в банку інформацію про ваші рахунки або без попередження стягнути кошти, якщо ви заборгували податки. Можуть за вами слідкувати, вивчати ваші витрати. Податкова стає важелем для приборкання непокірних, — говорить юрист, кандидат у депутати Черкаської районної ради Анатолій Яріш.

— Саме тому Арсеній Яценюк вимагає відмови від ухвалення урядового проекту Податкового кодексу. Якщо уряд не здатен зробити добре для економіки України, краще хоча б не шкодив,  — каже активіст партії Дмитро Личко.

Насамкінець підприємці ухвалюють резолюцію до президента Віктора Януковича і членів Кабінету Міністрів із вимогою відкликати Податковий кодекс із Верховної Ради і продовжити його обговорення за участі громадськості.

— Зупинимо податковий терор! — тричі вигукують учасники акції так голосно, щоб їх почули не лише в обласній адміністрації та податковій, а й в урядових кабінетах у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Фронт змін" проти податкового терору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі