четвер, 03 лютого 2011 19:33

Дороги ремонтують у мороз

Найрозбитішу ділянку дніпропетровської автотраси під Смілою лагодили за мінусової температури. Засипали гарячий асфальт у мерзлі ями.

— Їду прошлої середи перед обідом у Черкаси, а при в'їзді до Сміли, там де всігда за остановкою гаїшніки ховаються, автодорівці розсипають лопатами асфальт. Дим валує від смоляної бочки, — каже 35-річний Юрій Касяненко з Кам'янки. Щодня їздить до Черкас на роботу. — Год на дорозі й кіт не валявся, а це рішили по морозах стелить. Хіба ж воно пристане. А потім на думку спало, шо то ж найприбутковіше місце для гаїшників, — ще не скінчився населений пункт, але вже траса. Водії постоянно перевищують тут швидкість. Значить, треба дорогу відремонтувать, щоб швидше їздили.

У Черкаському облавтодорі кажуть, що в останні роки все частіше йдуть на ремонт за таких умов. Роботи проводять, незважаючи на погоду, в тих місцях, де дорожнє покриття в аварійному стані.

— Цей ремонт називають аварійним. Він тимчасовий, до настання тепла, — каже головний інженер облавтодору Валерій Возний, 70 років. — Норми кажуть, що асфальтувати можна при температурі вище 5 градусів. Але стан доріг змушує нас латати ями серед зими. Якщо чекатимемо весняного тепла, то окремими ділянками просто не можна буде безпечно проїхати.

Зараз ви читаєте новину «Дороги ремонтують у мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі