четвер, 25 лютого 2010 21:06

Дороги посипають харчовою сіллю

Міська рада Монастирища закупила на оптових базах харчову сіль для посипання доріг. Запасів технічної — вистачило до кінця січня.

— Зазвичай на зиму ми заготовляємо до 60 тонн технічної солі, — каже міський голова Монастирища Олександр Тищенко. — Змішуємо її з дрібним гранвідсівом і цією сумішшю під час ожеледиці посипаємо вулиці міста. А цього року придбали тільки 20 тонн технічної солі. На таку сувору зиму ніхто не розраховував. Коли наприкінці грудня хотіли поповнити запаси солі, Держказначейство заблокувало всі рахунки. Тепер солярку для заправки грейдерів беремо в борг.

Працівники групи з благоустрою міської ради купують харчову сіль мішками на оптово-роздрібній базі "Піраміда" та в оптово-роздрібному центрі "Майстер". Вартість 1 кг кам"яної солі 1–1,25 грн.

— Із півтисячі тонн солі залишилися близько 30 — має вистачити на цей сезон, — каже мер Корсуня-Шевченківського Михайло Самойленко, 57 років. — Якщо ж березень видасться надто сніжним, то в нас є попередні домовленості з райавтодором. У них є запаси. Крім того, в райавтодорі 20-процентна піщано-сольова суміш, тобто там 20 відсотків солі. У нас — 15 процентна. Остання ефективно діє лише до 6 градусів морозу. При більших морозах треба і більший уміст солі.

Для посипання доріг залучають підрозділи облавтодору.

— До нас звертаються комунальні підприємства районних центрів, заключають договори на посипку доріг, — каже директор облавтодору Ігор Демиденко, 50 років. — У тому ж Монастирищі ми цієї зими посипали дороги. Облавтодор у резерві має 700 тонн солі й 7 тисяч тонн суміші. Із цим ми вже готуємося до ремонту дорожнього покриття після зими.

Зараз ви читаєте новину «Дороги посипають харчовою сіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі