четвер, 24 лютого 2011 18:02

Безпритульних годують кашею і тушонкою

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  Безхатченко Андрій Демченко гріється у наметі, що встановили в парку 30-річчя Перемоги у Черкасах. Разом з ним прийшов пес Шарик
Безхатченко Андрій Демченко гріється у наметі, що встановили в парку 30-річчя Перемоги у Черкасах. Разом з ним прийшов пес Шарик

Від минулої суботи в парку 30-річчя Перемоги діє мобільний пункт обігріву для безпритульних. Намет поставило управління МНС у Черкаській області. Цілодобово там чергують п'ять рятувальників.

У вівторок зранку біля "буржуйки" гріється безпритульний 42-річний Андрій Демченко. Начальник зміни 31-річний Віталій Кравченко підкидає дрова. Його колега Ян Коваленко, 32 роки, застилає ковдрами ліжка. До намету крізь брезентові штори пробирається білий пес.

— Это мой Шарик. Нас возле самолёта все знают, — пояснює Демченко. — Позавчора підійшов у курячий магазин. Продавщиці кажуть: Андрюха, радісна новина. У парку намет стоїть. Там годують, можна переночувати.

О 19-й до намету заходить 50-річний Олександр Іванович. Чоловік невисокого росту, повнуватий.

— Я з Криму. Сюди повернувся після тюрми в середині 90-х. Жизнь дала тріщину. Посадили за махінації в документах, бо керував автопарком. Думав житиму у батька. А він позичив у циган гроші й треба було віддати. Взяв кредит у банку під заставу хати. Виплачувати не зміг, і дом у батька забрали.

Показує на обличчі сліди від опіків.

— Упав у каналізаційний люк, ошпарило гарячою водою. Тут переночую і вранці піду шукати на мусорках макулатуру. Ночувати знов прийду.

— "Дирекція парків" дозволила підключитися до електрощитка. За три дні приходило 32 безпритульних. Якщо буде треба, то можемо ціле містечко виставити. Дрова привезли з рятувального загону міського управління МНС. Наші працівники сплять по черзі, двоє відпочивають, троє працюють. Постійно чергує міліція, — каже начальник відділу оперативного реагування управління 35-річний Олександр Горобець.

Продуктами й одягом допомагає Червоний Хрест.

— Завезли сюди чай, цукор, печиво, на бутерброди — сир і ковбасу. Після обіду довеземо консервацію, каші, тушонку та аптечку. Із хлібокомбінатом домовилися про хліб. Одноразовий посуд є в еменесників. Ще води в бутлях на чай доставимо. Я меду 2 літри з дому привіз, — розповідає голова обласної організації Товариства Червоного Хреста 71-річний Іван Гретченко.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних годують кашею і тушонкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі