четвер, 23 квітня 2009 19:04

Бажаючих купити зброю побільшало вдвічі

Жителі міста Монастирище почали більше купувати зброю. Пов"язують це з тим, що під час кризи почастішали крадіжки — люди дбають про захист.

— Охочих придбати зброю побільшало вдвічі, — констатує інспектор сектору дозвільної системи Монастирищенського райвідділу міліції Сергій Завальний. — Це люди різного віку, соціального статусу. Багато бізнесменів і пенсіонерів. Частина мотивує бажання озброїтися захопленням мисливством, решта — самозахистом.

Мисливську гладкостволку можна придбати в 21-річному віці, мисливську нарізну — у 25-річному. Газовий пістолет і пневматичну зброю продають особам, яким виповнилося 18.

Перешкодою для видачі зброї можуть стати висновки медкомісії, судимість.

— До потенційного власника обов"язково прийде дільничний, поспілкується з його сусідами, дізнається, чи не п"є, не дебоширить, не вдається до насильства над домочадцями, — продовжує Сергій Михайлович. — Власник обов"язково повинен мати надійний сейф.

Придбану зброю слід зареєструвати протягом 10 діб, укласти договір страхування й отримати дозвіл на її зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Бажаючих купити зброю побільшало вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі